The Moon Is a Harsh Mistress

7.8
Maan in opstand
Auteur: 
Robert A. Heinlein
1966
The Moon Is a Harsh Mistress - Robert A. Heinlein

The Moon is a Harsh Mistress (in het Nederlands Maan in opstand) is een science fiction klassieker van de bekende Amerikaanse auteur van science fiction verhalen Robert A. Heinlein. Het boek vertelt het verhaal van de menselijke kolonie op de maan die in opstand komt tegen de regering van de Aarde. De Amerikaanse lezer ziet in het verhaal natuurlijk direct de parallel met de onafhankelijkheidsoorlog van de Verenigde Staten tegen Engeland en het is natuurlijk niet toevallig dat de meer intelligente en ingenieuze mensen op de maankolonie een heldhaftige strijd leveren tegen een bekrompen aardse regering. Toch is het boek leuk om te lezen als een verhaal dat op zich staat en vertelt van de moedige strijd van een kleine groep mensen tegen de onderdrukking van een grotere staat. Een boek dat ik als kind graag gelezen heb.

Enkele andere werken van de productieve Robert A. Heinlein zijn Starship Troopers, Time Enough for Love en Stranger In A Strange Land.

Flaptekst

In the classic Hugo Award-winning book, a one-armed computer technician, a radical blonde bombshell, an aging academic, and a sentient all-knowing computer lead the lunar population in a revolution against Earth's colonial rule.

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste science fiction boeken

Met 'The Moon Is a Harsh Mistress' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'The Moon Is a Harsh Mistress' niet het boek dat je zocht? Op Sciencefictionboeken.com staan nog veel meer uitstekende science fiction boeken. Maar ook op BesteBoeken.be vind je veel goede science fiction boeken en series. Neem eens een kijkje naar onze top 10 van de beste science fiction boeken. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij andere fantasierijke genres zoals bij onze top 10 fantasy boeken volwassenen, onze lijst met horror boeken of onder historische fictie.

Heb je meer zin in een spannend boek kijk dan eens naar onze lijst van beste thrillers.