The Hitchhiker's Guide to the Galaxy

8.4
Deel 1 van Het Transgalactisch Liftershandboek
Auteur: 
Douglas Adams
1979-1992
Hitchhiker's guide - Deel 1 van Het Transgalactisch Liftershandboek

Hitchhiker's guide - 1 - Het Transgalactisch Liftershandboek is het eerste deel in een vijfdelige kolderieke sciencefictionserie van de gewezen Britse schrijver Douglas Adams. Het begon als een radio hoorspel voor de BBC en werd later uitgewerkt als een reeks van science fiction boeken die een cult status verwierven door de droge en absurde Britse humor. In dit eerste deel moet de aarde worden vernietigd omdat die in de weg ligt voor de constructie van een intergalactische snelweg. Enkel de laconieke Hugo Veld weet hieraan te ontkomen omdat hij bevriend is met ene Amro Bank, een buitenaardse lifter die hem meeneemt op een bizarre tocht door de ruimte. Tussen de vertellingen door krijgen we fragmenten te horen van 'The Hitchhiker's Guide to the Galaxy', een handboek voor lifters in de ruimte.

Een aanrader voor wie van droge Britse humor houdt. In de boeken wordt gespeeld met veel typische sciencefiction elementen. De reeks is nu super voordelig te krijgen als boxset bij bol.com.

Flaptekst

Het Transgalactisch Liftershandboek (Engels: The Hitchhikers Guide to the Galaxy) is een komisch sciencefictionfranchise bedacht door Douglas Adams. Het begon als een radiohoorspel van twaalf afleveringen, voor het eerst uitgezonden in 1978 door BBC Radio, daarna door de BBC World Service. In 1981 werd er een zesdelige televisieserie gemaakt. Al snel volgden andere media, waaronder een computerspel, drie toneelbewerkingen, negen graphic novels, een speelfilm en heel veel merchandise. De boekenserie was echter het succesvolst: tussen 1979 en 1992 verschenen vijf delen van de reeks. In 2008 kreeg auteur Eoin Colfer toestemming van de weduwe van Douglas Adams om de reeks af te maken met een zesde deel dat dit jaar in het Nederlands verschijnt: En dan nog iets...

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste science fiction boeken

Met 'The Hitchhiker's Guide to the Galaxy' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'The Hitchhiker's Guide to the Galaxy' niet het boek dat je zocht? Op Sciencefictionboeken.com staan nog veel meer uitstekende science fiction boeken. Maar ook op BesteBoeken.be vind je veel goede science fiction boeken en series. Neem eens een kijkje naar onze top 10 van de beste science fiction boeken. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij andere fantasierijke genres zoals bij onze top 10 fantasy boeken volwassenen, onze lijst met horror boeken of onder historische fictie.

Heb je meer zin in een spannend boek kijk dan eens naar onze lijst van beste thrillers.