Het Spel der Goden

8.7
Malazan Book of the Fallen
Auteur: 
Steven Erikson
1999-2011
Beste fantasy boeken reeks: De Tuinen van de Maan

Deze reeks van Steven Erikson moet zowat de grootst opgezette fantasy serie tot nu zijn met 10 delen die elk gedrukt de 1000 pagina's benaderen of overschrijden. Oorspronkelijk werd dit fantasy universum uitgetekend voor een Role Playing Game en dat merk je nog in de boeken, onder andere door de nadruk op actie en het groot aantal personages. Sword & Sorcery met een moderne twist en met verhaallijnen die door elkaar lopen en soms afgebroken en daarna weer opgepikt worden. Het is daarom niet echt mogelijk om in het kort een idee te geven van de plot. The Malazan Book of the Fallen is vooral te genieten omwille van de sterke schrijfstijl, de vrijheid die de schrijver zich permitteert om het verhaal te volgen waar het hem brengt en de donkere soldatenhumor. Mindere punten zijn het gebrek aan evenwicht in de verschillende boeken waar sommige stukken een pak sterker en beter geschreven zijn dan andere en het onvermogen om de plot volledig te volgen (eigenlijk is er ook geen bevredigend einde te vinden in de boeken). Ik heb het gevoel dat een strenge editor hier had kunnen helpen al is een van de grote charmes van de serie tegelijk de ongebreidelde vrijheid die de schrijver neemt om zich als het ware te laten leiden door zijn pen, een vrijheid die denk ik ook het enorme volume van de boeken verklaart. Sowieso is dit een van de beste fantasy series ooit.

De nieuwe serie van Erikson The Kharkanas Trilogy speelt zich af vóór de gebeurtenissen in The Malazan Book of the Fallen en is ook zeer de moeite.

Enkel de eerste vier delen van deze serie zijn in het Nederlands verschenen (niet meer verkrijgbaar).

Flaptekst De Tuinen Van De Maan

Op verschillende plaatsen in het immens grote Malazijnse Rijk heerst onrust. Tientallen jaren van oorlogen, zuiveringen en bloedige gevechten hebben de vazalstaten van het Malazijnse Rijk leeggezogen. Keizerin Lazine regeert echter met ijzeren vuist, bijgestaan door de Klauw, een genootschap van moordenaars die overal in het land de angst en de twijfel vergroten. Nu richt de keizerin haar roofzuchtige blik op Darujhistan, de laatste van de Vrije Steden op het continent Genabackis, tot groot verdriet van sergeant Whiskeyjack en zijn meedogenloze Bruggenbranders die uitzien naar een moment van bezinning. Daar kan al helemaal geen sprake meer van zijn als de machtige magiër Anomander Rake, heerser over de geheimzinnige Tiste Andii, in zijn vliegend bolwerk Maans Broed boven Darujhistan en dus boven de hoofden van de Bruggenbranders verschijnt...

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste fantasy boeken

Met 'Het Spel der Goden' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'Het Spel der Goden' niet het fantasy boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede fantasy boeken en fantasy boeken series. Neem eens een kijkje naar onze top 10 van beste fantasy boeken volwassenen en beste fantasy boeken jeugd. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij andere fantasierijke genres zoals bij de science fiction boeken, horror boeken of onder historische fictie.

Vind je op Besteboeken.be dan nog geen goed fantasy boek om te lezen, dan kan je ook eens kijken op Bestefantasyboeken.com waar je nog meer goede fantasy boeken kan vinden, met ook een lijst van de beste fantasy boeken series. Je vindt er ook een heel uitgebreide sectie van fantasy boeken voor de jeugd, waarbij de nadruk meer nog ligt op nieuwe fantasy boeken en young adult fantasy.