In de Schaduw van de Raaf

8.9
Raven's Shadow 1
Auteur: 
Anthony Ryan
2013-2015
Beste fantasy boeken: In de Schaduw van de Raaf 1

In de schaduw van de Raaf is het eerste deel van de gelijknamige fantasy trilogie van de Schotse schrijver Anthony Ryan. Het is ook het debuut van deze schrijver. De serie gaat over de beruchte Vaelin Al Sorna die op zijn dertigste al onder talloze bijnamen gekend is. Voor de Waanzinnige Koning was Vaelin Al Sorna het Zwaard van het Rijk, maar voor de mannen die hem volgden in de strijd was hij de Jonge Havik. Bij zijn Cumbraelijnse vijanden stond hij bekend als het Zwarte Lemmet en voor de raadselachtige stammen van het Grote Noordwoud was hij Beral Shak Ur, de Schaduw van de Raaf. Als het verhaal begint zit hij gevangen en wacht hij een duel in de arena af dat hem bijna zeker zijn leven zal kosten. Terwijl hij daarop wacht blikt hij terug op zijn leven en vraagt hij zich af waarom zijn vader hem op zesjarige leeftijd achterliet bij de zogenaamde Zesde Orde, een krijgersorde die vecht voor het Ware Geloof. Hij leerde er op een hardhandige manier om te vechten, én dat hij sommige geheimen ook voor zijn beste vrienden moest verborgen houden. En dat er moordenaars achter hem aan zaten. Maar gelukkig kreeg hij daarbij de hulp van een grot wolf.

In de Schaduw van de Raaf is epische fantasie die zich afspeelt in een wereld die veel weg heeft van onze eigen middeleeuwen. Het heeft een goed uitgekiende en spannende plot en er wordt tegelijk de ruimte genomen om de vele personages boeiend uit te werken. Een verhaal waar je eerst even wat moet inkomen maar waar je al gauw wordt meegesleept door de beeldende en vlotte schrijfstijl en de boeiende tekening van de realistisch aandoende wereld waarin het verhaal zich afspeelt. Een fantasyserie die niet per se voor jongeren geschreven is maar zeker door hen kan gelezen worden. Van het beste dat er in fantasy is verschenen de laatste jaren en erg knap voor een debuut dus.

In het Engels is ondertussen een vervolg op de trilogie verschenen en op zijn beurt het begin van een nieuwe trilogie: The Wolf's Call.

Nog maar recent is in 2017 het eerste deel in een nieuwe fantasy serie, Draconis Memoria, van Anthon Ryan verschenen. Dat eerste deel is nu dus te koop in het Nederlands en heet Het Vuur van de Draak. Zoals de titel al aangeeft spelen deze keer draken de hoofdrol. Het is voordeliger te verkrijgen als ebook.

Flaptekst

'Hoewel hij nog geen dertig was, hadden zijn krijgsverrichtingen hem vele bijnamen opgeleverd. Voor de Waanzinnige Koning was hij het Zwaard van het Rijk, voor de mannen die hem volgden in de strijd was hij de Jonge Havik. Bij zijn Cumbraelijnse vijanden stond hij bekend als het Zwarte Lemmet en, maar daar kwam ik pas veel later achter, voor de raadselachtige stammen van het Grote Noordwoud was hij Beral Shak Ur, de Schaduw van de Raaf.' 
Zijn echte naam is Vaelin Al Sorna. Als dit verhaal begint, wacht hij in gevangenschap het duel in de arena af dat hem de volgende dag vrijwel zeker het leven zal kosten. Hij kijkt terug op zijn leven, door vele vragen gekweld. Waarom liet zijn vader hem op tienjarige leeftijd achter bij de Zesde Orde? Wat was de ware toedracht van het lot dat zijn ouders trof? Wie is de geheimzinnige Ene Die Wacht? En, vooral, zal Vaelin Al Sorna de arena overleven? Zo, vol beloften van actie en avontuur, begint de aangrijpende saga In de Schaduw van de Raaf.

'Ryan bespeelt alle registers van de epische fantasy-roman: eeuwenoude magie, een duistere omgeving, meedogenloze intriges en verdeelde loyaliteit.' Publishers Weekly

'Een nieuwe meesterverteller is opgestaan.' Michael J. Sullivan

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste fantasy boeken

Met 'In de Schaduw van de Raaf' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'In de Schaduw van de Raaf' niet het fantasy boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede fantasy boeken en fantasy boeken series. Neem eens een kijkje naar onze top 10 van beste fantasy boeken volwassenen en beste fantasy boeken jeugd. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij andere fantasierijke genres zoals bij de science fiction boeken, horror boeken of onder historische fictie.

Vind je op Besteboeken.be dan nog geen goed fantasy boek om te lezen, dan kan je ook eens kijken op Bestefantasyboeken.com waar je nog meer goede fantasy boeken kan vinden, met ook een lijst van de beste fantasy boeken series. Je vindt er ook een heel uitgebreide sectie van fantasy boeken voor de jeugd, waarbij de nadruk meer nog ligt op nieuwe fantasy boeken en young adult fantasy.