Half a King

8.7
The Shattered Sea
Auteur: 
Joe Abercrombie
2014-2015
Beste recente fantasy boek Engelstalig: Half a King

Half a King, het eerste deel van de nieuwe trilogie The Shattered Sea van Joe Abercrombie is een ontzettend leuk te lezen coming of age fantasy reeks voor jongeren én volwassenen. Hoofdpersonage is prins Yari met de kreupele hand. Hij kan geen wapen hanteren in een wereld waarin dat erg belangrijk is en wordt door bijna iedereen als een zwakkeling gezien. Daarom zal hij zijn geest tot een wapen scherpen, zeker nadat hij verraden wordt en hem op jonge leeftijd zijn kroon wordt ontfutseld. Dat is het begin van een hele reeks vermakelijke avonturen waarbij Yari een bont maar meedogenloos groepje vrienden rondom zich verzameld. Het ultieme doel van Yari is om zich op zijn tegenstanders te wreken en zijn troon te heroveren, maar dat zal uiteindelijk heel anders aflopen dan hij zich had voorgenomen.

Een heel goed geschreven fantasy reeks met een vlot tempo en amusante personages. Een van de echte aanraders binnen de fantasy boeken en van het beste van wat in jaren in fantasy is geschreven. De macht van het zwaard van Abercrombie was al goed maar hier merk je dat hij als schrijver nog meer zijn vak beheerst. Geschreven volgens de regels van de kunst. Komt dat lezen zou ik zeggen. Respect!

Delen 2 en 3 in deze uitmuntende serie zijn Half the World en Half a War.

Flaptekst Half a King

A fast-paced tale of betrayal and revenge that grabbed me from page 1 and refused to let go. George R. R. Martin

I swore an oath to avenge the death of my father. I may be half a man, but I swore a whole oath.

Prince Yarvi has vowed to regain a throne he never wanted. But first he must survive cruelty, chains, and the bitter waters of the Shattered Sea. And he must do it all with only one good hand.

The deceived will become the deceiver.

Born a weakling in the eyes of his father, Yarvi is alone in a world where a strong arm and a cold heart rule. He cannot grip a shield or swing an axe, so he must sharpen his mind to a deadly edge.

The betrayed will become the betrayer.

Gathering a strange fellowship of the outcast and the lost, he finds they can do more to help him become the man he needs to be than any court of nobles could.

Will the usurped become the usurper?

But even with loyal friends at his side, Yarvi finds that his path may end as it began: in twists, and traps, and tragedy.

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste fantasy boeken

Met 'Half a King' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'Half a King' niet het fantasy boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede fantasy boeken en fantasy boeken series. Neem eens een kijkje naar onze top 10 van beste fantasy boeken volwassenen en beste fantasy boeken jeugd. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij andere fantasierijke genres zoals bij de science fiction boeken, horror boeken of onder historische fictie.

Vind je op Besteboeken.be dan nog geen goed fantasy boek om te lezen, dan kan je ook eens kijken op Bestefantasyboeken.com waar je nog meer goede fantasy boeken kan vinden, met ook een lijst van de beste fantasy boeken series. Je vindt er ook een heel uitgebreide sectie van fantasy boeken voor de jeugd, waarbij de nadruk meer nog ligt op nieuwe fantasy boeken en young adult fantasy.