De naam van de wind

8.5
The Name of the Wind
Auteur: 
Patrick Rothfuss
2007
De naam van de wind

De naam van de wind, het eerste deel van De Kronieken van Kvothe, van de Amerikaanse schrijver Patrick Rothfuss vertelt de lotgevallen van de jonge Kvothe in zijn eigen woorden. Het is een talentrijke jongeman met magische gaven die bij zijn ouders opgroeide in een rondtrekkende groep artiesten en daar leerde zingen, op de luit spelen en acteren, en dat alledrie even goed. Daarna leeft de jonge Kvothe enkele jaren in armoede in de sloppenwijken van Tarbean terwijl hij geld bijeen sprokkelt met zakkenrollen tot hij besluit aan de universiteit te gaan en magie te leren. Dat is het begin van veel vermakelijke en minder vermakelijke avonturen waarbij de soms hoogmoedige Kvothe zich door zijn arrogantie in de problemen brengt. Een leuk geschreven fantasy boekenreeks met een originele invalshoek en soms erg gevoelig geschreven. Wat mij wel een beetje stoorde was dat Kvothe iets té goed is in alles wat hij doet en iets té zelfbewust waardoor hij soms bijna antipathiek overkomt, wat toch de bedoeling niet kan zijn. Maar alles bij elkaar genomen is het boek toch een echte aanrader. Deel twee, De angst van de wijze, is ondertussen ook uitgekomen.In het Engels verscheen ook een tussen novelle The Slow Regard of Silent Things, ook verkrijgbaar als ebook.

Flaptekst

'Mijn naam is Kvothe. Ik heb prinsessen teruggestolen van slapende grafkoningen. Ik heb het stadje Trebon platgebrand. Ik heb de nacht doorgebracht met Felurian en ben met zowel mijn geest als mijn leven intact weer vertrokken. Ik werd van de universiteit gestuurd op jongere leeftijd dan de meeste mensen er worden toegelaten. Ik betreed paden in het maanlicht die anderen overdag niet eens durven te benoemen. Ik heb met goden gesproken, van vrouwen gehouden, en liederen geschreven die de minstrelen tot tranen roerden. Je hebt misschien van me gehoord.' Zo begint een tot nu toe ongekend verhaal in de fantasyliteratuur. Het verhaal van een held, door hemzelf verteld. Het is een verhaal over verdriet, een verhaal over overleven, een verhaal over de zoektocht naar de zin van het leven en hoe die tocht, in combinatie met een ontembare wilskracht, de geboorte van een legende aankondigde.

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste fantasy boeken

Met 'De naam van de wind' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'De naam van de wind' niet het fantasy boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede fantasy boeken en fantasy boeken series. Neem eens een kijkje naar onze top 10 van beste fantasy boeken volwassenen en beste fantasy boeken jeugd. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij andere fantasierijke genres zoals bij de science fiction boeken, horror boeken of onder historische fictie.

Vind je op Besteboeken.be dan nog geen goed fantasy boek om te lezen, dan kan je ook eens kijken op Bestefantasyboeken.com waar je nog meer goede fantasy boeken kan vinden, met ook een lijst van de beste fantasy boeken series. Je vindt er ook een heel uitgebreide sectie van fantasy boeken voor de jeugd, waarbij de nadruk meer nog ligt op nieuwe fantasy boeken en young adult fantasy.