De beproeving / The Stand

8.6
Goed vs Kwaad
Auteur: 
Stephen King
1978
Cover The Stand

The Stand is een episch, apocalyptisch horror en fantasy boek van master of suspense Stephen King. Na de grote plaag, een uitbraak van een virus, zijn er maar een handvol overlevenden op de aarde. Zij moeten zien te overleven in een grotendeels lege wereld maar uiteindelijk ook kiezen tussen goed en kwaad, tussen Mother Abagail en Randall Flagg. Zowel Mother Abagail als Randall Flagg hebben zo hun eigen manieren om mensen te benaderen en om hen te overtuigen dat hun kant de beste keuze is. Uiteindelijk moeten alle overlevenden hun keuze maken en kan de eindstrijd beginnen.

Dit is voor mij het beste boek van Stephen King naast het even goede horror boek It. Een ander, op sommige manieren gelijkaardig en bijna even goed fantasy boek van Stephen King is De talisman.

The Stand is vrij goed verfilmd als een televisie serie van ongeveer vijf en een half uur die nog verkrijgbaar is op DVD voor de geïnteresseerden.

Flaptekst De beproeving

Eerst komt de Grote Plaag.

De gehele beschaving wordt vernietigd door een geheimzinnige ziekte. Steden liggen bezaaid met rottende lijken. De lucht is bezwangerd met een oorverdovende stilte.

Een handjevol overlevenden verzamelt zich en begint aan de langzame, moeizame taak van de wederopbouw van een nieuwe wereld...

Flaptekst The Stand

When a man escapes from a biological testing facility, he sets in motion a deadly domino effect, spreading a mutated strain of the flu that will wipe out 99 percent of humanity within a few weeks. The survivors who remain are scared, bewildered, and in need of a leader. Two emerge--Mother Abagail, the benevolent 108-year-old woman who urges them to build a community in Boulder, Colorado; and Randall Flagg, the nefarious "Dark Man," who delights in chaos and violence.

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste fantasy boeken

Met 'De beproeving / The Stand' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'De beproeving / The Stand' niet het fantasy boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede fantasy boeken en fantasy boeken series. Neem eens een kijkje naar onze top 10 van beste fantasy boeken volwassenen en beste fantasy boeken jeugd. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij andere fantasierijke genres zoals bij de science fiction boeken, horror boeken of onder historische fictie.

Vind je op Besteboeken.be dan nog geen goed fantasy boek om te lezen, dan kan je ook eens kijken op Bestefantasyboeken.com waar je nog meer goede fantasy boeken kan vinden, met ook een lijst van de beste fantasy boeken series. Je vindt er ook een heel uitgebreide sectie van fantasy boeken voor de jeugd, waarbij de nadruk meer nog ligt op nieuwe fantasy boeken en young adult fantasy.