Bezeten stad

8.4
Salem's lot
Auteur: 
Stephen King
1975
Bezeten stad - Salem's lot

Bezeten stad, of Salem's Lot in het Engels, is het tweede boek dat Stephen King ooit publiceerde en een van de grootste vampierklassiekers die er zijn in het genre. Een nagelbijter van formaat waar Stephen King er in slaagt vampiers zo mogelijk nog angstaanjagender te maken dan ze normaal gezien al zijn. Een echte aanrader voor wie eens in de zetel wil gaan griezelen. Met ook hier de obligate priester die meespeelt in het verhaal en, wat Stephen King wel vaker gebruikt, de jongeman die terugkeert naar zijn geboortedorp waar hij in zijn jeugd verschrikkingen meemaakte die hij nu onder ogen wil zien.

Andere goede horror boeken van Stephen King zijn onder andere The Stand en It.

Flaptekst

Ben Mears was zeven toen hij zijn geboorteplaats Salem's Lot ontvluchtte. Vijfentwintig jaar later is hij terug, om de waarheid bloot te leggen. De waarheid over de geheimzinnige verdwijningen, de spookverhalen en de geestverschijningen.
Maar er is nog iemand gekomen, een vreemdeling die een geheim met zich meedraagt dat zo oud is als de wereld. Wie hij aanraakt zal sterven, met al zijn geliefden...
Niets zal nog hetzelfde zijn. Niet voor Susan, wier liefde voor Ben haar niet kan beschermen. Niet voor Vader Callahan, de priester die op zijn geloof vertrouwt. En niet voor Mark, de jongen die zijn nachtmerries werkelijkheid ziet worden. Toch blijkt juist hij het meest opgewassen tegen het kwaad van 'salem's Lot.

Bezeten stad is een klassieker in het oeuvre van Stephen King. Het is het tweede boek dat hij schreef en het dateert uit 1975. De energie en de huiveringwekkende spanning ervan zijn sindsdien maar zelden geëvenaard. Het boek is voorts verbonden met het magnum opus van Stephen King, De Donkere Toren-cyclus, waarin Vader Callahan ook een rol speelt.

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste horror boeken

Met 'Bezeten stad' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'Bezeten stad' niet het horror boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede horror boeken. Neem eens een kijkje naar onze top 10 horror boeken. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij onze lijst van beste spannende boeken, waar je ook vaak elementen uit het horror genre voorkomen. Zoek je eerder naar fantasyrijke boeken, dan kan je ook eens een blik werpen op onze fantasy boeken voor volwassenen.

Ben je toch echt op zoek naar een goed horror boek om te lezen maar vind je op BesteBoeken.be niet wat je zoekt, dan kan je altijd eens gaan kijken naar HorrorBoeken.com waar je verschillende lijsten van de beste horror boeken ooit vindt, of naar de top 10 van beste horror boeken ooit op Boekentips.com.