Mannen die vrouwen haten

8.5
The Girl with the Dragon Tattoo
Auteur: 
Stieg Larsson
2005-2007
Mannen die vrouwen haten

Mannen die vrouwen haten ( in het Engels The Girl with the Dragon Tattoo) is het eerste deel van de posthuum gepubliceerde Millennium serie van de Zweedse journalist en auteur Stieg Larsson. In de serie gaat journalist Mikael Blomkvist met de hulp van de twintiger Lisbeth Salander, een vrouwelijke hacker, op zoek naar de verdwenen zestienjarige Harriët Vanger. Samen zullen zij zich dieper en dieper begeven in een wereld van mannen die vrouwen haten.

Wat mij betreft een verdiende bestseller serie die soms wat traag verloopt maar die ondanks dat soms tragere tempo er toch in slaagt om de lezer volledig geïnteresseerd te houden in de plot. In 2015 verscheen een vierde deel in de Millenium serie, Wat ons niet zal doden, geschreven door David Lagercrantz. Het boek stond in 2016 op plaats negen van de best verkochte spannende boeken van dat jaar. Het is ook verkrijgbaar als ebook.

Flaptekst

'Mensen hebben altijd geheimen. Het is alleen de vraag hoe je daarachter komt.' - Lisbeth Salander

Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages, én een uitermate goede hacker. Samen vormen ze een ongewoon, maar sterk team.

Mikael wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harriët Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is echter nooit opgelost en inmiddels verjaard. Toch wil Henrik Vanger graag dat Mikael zich hier nog eens op stort. Aanvankelijk lijkt het onderzoek nergens op uit te lopen. Totdat Mikael met hulp van Lisbeth op een spoor stuit dat rechtstreeks naar een zeer duister en bloedig familiegeheim voert ...

Mannen die vrouwen haten is het eerste boek in de succesvolle Millennium-reeks met Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander in de hoofdrol.

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste spannende boeken - beste misdaad boeken - beste detective boeken - beste thrillers

Met 'Mannen die vrouwen haten' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'Mannen die vrouwen haten' niet het spannende boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede spannende boeken. Neem eens een kijkje naar onze lijst van beste spannende boeken.

Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen op SpannendeBoeken.com waar je bijvoorbeeld lijsten vindt van de beste thrillers van 2018 en de beste thrillers ooit. Kijk hier voor de best verkochte thrillers van de afgelopen maand.