De Oversteek / The Passage

8.5
The Passage Trilogy
Auteur: 
Justin Cronin
2010-2016
De Oversteek

Broeierige en originele vampierentrilogie van auteur Justin Cronin. De oversteek is een spannende literaire apocalyptische horror roman voor volwassenen die moeilijk weg te leggen is eens je begint te lezen. Het is een originele en verfrissende variant op het traditionele vampierengenre (denk aan een soort supersterke apen met slagtanden en psychische vermogens) waarbij de zinderende spanning en dreigende atmosfeer nooit verdwijnt tijdens het ganse verhaal.

De serie is tegelijk horror, thriller, science-fiction en een beetje fantasy. Deel twee De Twaalf is ondertussen ook verschenen in het Nederlands, net als deel drie, Stad van spiegels, dat begin januari 2017 is verschenen.

Flaptekst De Oversteek

De zesjarige Amy Harper Belafonte, verlaten door haar moeder, is de dertiende proefpersoon in een geheim project van de Amerikaanse overheid. Een experiment dat volledig misloopt wanneer de eerste twaalf proefpersonen – die besmet zijn met een dodelijk virus – uitbreken. Amy weet met de hulp van een FBI-agent te ontsnappen en samen verschuilen ze zich in de bossen van Oregon, ver verwijderd van de menselijke beschaving die wordt vernietigd door de gevolgen van het experiment.

Honderd jaar later. Een ommuurde kolonie van overlevenden probeert zich staande te houden tegen de aanvallen van de kwaadaardige wezens die het dorre Amerikaanse landschap bevolken. Dan verschijnt er uit het niets een jonge vrouw, ze heeft geen stem, geen herinneringen. Ze raakt bevriend met een groep jonge overlevenden, onder wie een getraumatiseerde man die verliefd op haar wordt. Ze moeten de oversteek maken naar de plaats waar zij vandaan kwam om het geheim van haar mysterieuze bestaan te ontdekken – een geheim met de kracht om de wereld te redden.

Waardering: 
Gemiddeld: 6.5 (16 stemmen)

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste spannende boeken - beste horror boeken

Met 'De Oversteek / The Passage' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'De Oversteek / The Passage' niet het horror boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede horror boeken. Neem eens een kijkje naar onze top 10 horror boeken. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij onze lijst van beste spannende boeken, waar je ook vaak elementen uit het horror genre voorkomen. Zoek je eerder naar fantasyrijke boeken, dan kan je ook eens een blik werpen op onze fantasy boeken voor volwassenen.

Ben je toch echt op zoek naar een goed horror boek om te lezen maar vind je op BesteBoeken.be niet wat je zoekt, dan kan je altijd eens gaan kijken naar HorrorBoeken.com waar je verschillende lijsten van de beste horror boeken ooit vindt, of naar de top 10 van beste horror boeken ooit op Boekentips.com.

Reacties

Hey, Ik heb de boeken van Cronin met veel plezier gelezen en wil ze warm aanbevelen. Heb ook gelezen dat The Passage zal verfilmd worden door Ridley Scott, ook iets om naar uit te kijken. Sabine

Ja, ik las net ook op Wikipedia dat de filmrechten verkocht zijn aan Fox al wil dat niet altijd zeggen dat de film er zeker komt. Ik las ook dat Cronin maar liefst 3,75 miljoen dollar zou gekregen voor het schrijven van The Passage, wat toch enorm is. Ik heb de tekst hierboven ook net aangepast want deel twee, De twaalf, is ondertussen al verschenen in het Nederlands en deel drie zou al volgen begin 2017. Iets om naar uit te kijken. Bedankt voor de info, Sabine

Reactie toevoegen