The Day Of The Jackal

8.4
De dag van de jakhals
Auteur: 
Frederick Forsyth
1971
De dag van de jakhals - beste thrillers ooit

The Day of the Jackal (in het Nederlands De dag van de jakhals) van de Britse schrijver Frederick Forsyth is een spannende thriller die vooral gekend is van de verfilming (de oude, niet die met Bruce Willis die niet veel meer met het boek te maken heeft). In het verhaal dat een beetje verteld wordt als een soort fictieve documentaire wordt een meedogenloze en kille huurmoordenaar ingehuurd door de ASO om de franse president Charles De Gaulle uit de weg te ruimen. We volgen enerzijds de voorbereidingen van de huurmoordenaar en zijn tocht door Frankrijk op weg naar zijn doel in Parijs, anderzijds de bijwijlen hopeloos lijkende zoektocht van de Franse politie naar de huurmoordenaar. Het wordt een kat en muis spelletje waarbij de politie de Jakhals dichter en dichter op de huid komt te zitten. De vraag voor de Jakhals is: gaat hij door met zijn opdracht of blaast hij alles af.

Een mengeling tussen een spannende thriller en detective dus die erg goed en een beetje onderkoeld is geschreven door Forsyth. Een thriller ook van de oude stempel waarbij de plot en de waarschijnlijkheid en het realisme van de plot een hoog goed is zodat je je als lezer achteraf niet bedrogen voelt. Voor mij een van de echte aanraders binnen het thriller genre. Gewoonweg leuk om te lezen, meer moet dat niet zijn.

Flaptekst

Generaal Charies de Gaulle was bij leven door velen geliefd, maar ook door velen gehaat. In totaal werden destijds zes komplotten tegen zijn leven gesmeed, waarvan er drie In een daadwerkelijke aanslag uitmondden. De dag van de Jakhals beschrijft een van deze aanslagen op zo'n angstwekkend realistische wijze, dat mlijoenen lezers over de hele wereld zich afvragen of hier een echte samenzwering wordt beschreven.

De dag van de Jakhals volgt nauwgezet de voorbereidingen van de volkomen emotieloze en meedogenloze Engelse huurmoordenaar, aangeduid als de Jakhals, die door de OAS werd benaderd om De Gaulle uit de weg te ruimen. Zijn plannen zijn uiterst gedetailleerd en hij laat werkelijk niets aan het toeval over. De Gaulles laatste uren lijken geteld...

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste spannende boeken - beste detective boeken - beste thrillers

Met 'The Day Of The Jackal' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'The Day Of The Jackal' niet het spannende boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede spannende boeken. Neem eens een kijkje naar onze lijst van beste spannende boeken.

Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen op SpannendeBoeken.com waar je bijvoorbeeld lijsten vindt van de beste thrillers van 2018 en de beste thrillers ooit. Kijk hier voor de best verkochte thrillers van de afgelopen maand.