Aasgieren

8.9
Carrion Comfort
Auteur: 
Dan Simmons
1989
Carrion Comfort

De aasgieren waarnaar in de titel van het boek van Dan Simmons wordt verwezen zijn mensen met buitengewone vermogens die doorheen de loop der tijden de geschiedenis hebben beheerst. Het zijn vampieren van de geest die met hun psychische vermogens mensen kunnen controleren en tegen hun wil de meest vreselijke daden laten begaan. Het verhaal speelt zich af binnen verschillende tijdlijnen, waaronder onder andere de Holocaust, en verbindt de gave ook met het charisma dat verschillende leiders in de geschiedenis van de mens hebben vertoond. Hoofdthema van Carrion Comfort is het geweld dat mensen andere mensen aandoen en de complete dominantie die sommige mensen kunnen hebben over anderen. Een spannend en soms gruwelijk boek dat meesterlijk is geschreven door Dan Simmons en een van de beste horror boeken ooit. Een aanrader.

Andere interessante boeken van Dan Simmons zijn Hyperion, The Terror en Ilium.

Flaptekst Carrion Comfort

Carrion Comfort penetrates the darkest recesses of the 20th century, as one man seeks to justify his belief that a secret society of powerful beings is behind many of the world's most horrific catastrophes. Ranking among the greatest reinventions of the vampire legend, this classic novel explores humanity's attraction to violence and what it means for our future.

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste spannende boeken - beste thrillers - beste horror boeken

Met 'Aasgieren' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'Aasgieren' niet het horror boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede horror boeken. Neem eens een kijkje naar onze top 10 horror boeken. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij onze lijst van beste spannende boeken, waar je ook vaak elementen uit het horror genre voorkomen. Zoek je eerder naar fantasyrijke boeken, dan kan je ook eens een blik werpen op onze fantasy boeken voor volwassenen.

Ben je toch echt op zoek naar een goed horror boek om te lezen maar vind je op BesteBoeken.be niet wat je zoekt, dan kan je altijd eens gaan kijken naar HorrorBoeken.com waar je verschillende lijsten van de beste horror boeken ooit vindt, of naar de top 10 van beste horror boeken ooit op Boekentips.com.