The Silence of the Lambs

8.7
De schreeuw van het lam
Auteur: 
Thomas Harris
1988
Beste spannende boek ooit: De schreeuw van het lam

De schreeuw van het lam (The Silence of the Lambs) is een boek van Thomas Harris dat wel iedereen zal kennen, of toch zeker de film Silence of the Lambs met Jodie Foster en Anthony Hopkins. Het is het tweede deel in de befaamde Hannibal serie, na De Rode Draak dat in 1981 verscheen. Een boeiende thriller die een inzicht geeft in de technieken die de FBI gebruikt om seriemoordenaars te catalogiseren (profilen) en op te sporen waarbij het verbaal steekspel tussen agente Clarice Starling en de psychopathische moordenaar en voormalig psychiater dr. Hannibal Lecter je op het topje van je stoel houdt van spanning. De morbide voorliefdes van diezelfde Hannibal Lecter en van de seriemoordenaar Buffalo Bill die nog op vrije voeten is zorgen daarbij voor de nodige portie griezel en gruwel. Een echte pageturner voor volwassenen.

Andere boeken in het Silence of the Lambs universum zijn Red Dragon, Hannibal en Hannibal Rising.

Flaptekst

Met de hulp van dr. Hannibal Lecter, een briljante psychiater én weerzinwekkende moordenaar, opent FBI-agente Clarice Starling de jacht op de seriemoordenaar Buffalo Bill. De cryptische aanwijzingen van Lecter, zowel over Buffalo Bill als over haarzelf, leiden Clarice in een speurtocht die iedere lezer zal ervaren als angstaanjagend en absoluut fascinerend.

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste spannende boeken - beste misdaad boeken - beste thrillers

Met 'The Silence of the Lambs' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'The Silence of the Lambs' niet het spannende boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede spannende boeken. Neem eens een kijkje naar onze lijst van beste spannende boeken.

Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen op SpannendeBoeken.com waar je bijvoorbeeld lijsten vindt van de beste thrillers van 2018 en de beste thrillers ooit. Kijk hier voor de best verkochte thrillers van de afgelopen maand.