Kinderen van Armageddon

8.5
Genesis van Shannara - 1
Auteur: 
Terry Brooks
2006-2008
Kinderen van Armageddon

Kinderen van Armageddon is het eerste deel van de driedelige tussenreeks Genesis van Shannara van Terry Brooks. Het vertelt van het ontstaan van de wereld van Shannara vanuit een post-apocalyptische Aarde. Ik ben zelf niet zo'n grote fan van de Shannara boeken van Terry Brooks maar deze driedelige serie kon me wel bekoren. Vooral het verhaal van de groep kinderen The Ghosts en hun overlevingsverhaal in wat overblijft van het moderne Seattle vond ik erg de moeite om te lezen. Gaandeweg worden er meer en meer magische elementen in het verhaal verweven en kom je terecht in het typische, sprookjesachtige Shannara universum van de het grootste deel van de Shannara boeken. Kinderen van Armageddon lijkt me erg geschikt voor wie de boeken van Terry Brooks wil leren kennen. Een goede fantasy serie die ik zelf echt graag gelezen heb.

Flaptekst

Honderd jaar in de toekomst is de wereld onherkenbaar veranderd. Vervuiling, ziekte en oorlog hebben de aarde verwoest en de menselijke beschaving heeft zich teruggetrokken in zwaar beveiligde woongebieden. Maar zelfs binnen de muren van deze geïsoleerde gemeenschappen zijn de mensen niet veilig. Ze worden belegerd door troepen demonen en ooit-mannen - die hen een voor een vernietigen.

Logan Tom en Angel Perez zijn de laatste twee Ridders van het Woord die de krachten van de chaos het hoofd kunnen bieden. Zij hebben het vermogen deze duistere horde te weerstaan en begeven zich op een queeste: het vinden en beschermen van zeer oude en nieuwe magische kracht. Zij vormen de enige hoop die de mensheid nog heeft om de vernietiging van de Oude Wereld tegen te gaan...

'Als je Terry Brooks niet gelezen hebt, weet je niet wat goede fantasy is.' Christopher Paolini

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste fantasy boeken - beste fantasy boeken jeugd

Met 'Kinderen van Armageddon' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'Kinderen van Armageddon' niet het fantasy boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede fantasy boeken en fantasy boeken series. Neem eens een kijkje naar onze top 10 van beste fantasy boeken volwassenen en beste fantasy boeken jeugd. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij andere fantasierijke genres zoals bij de science fiction boeken, horror boeken of onder historische fictie.

Vind je op Besteboeken.be dan nog geen goed fantasy boek om te lezen, dan kan je ook eens kijken op Bestefantasyboeken.com waar je nog meer goede fantasy boeken kan vinden, met ook een lijst van de beste fantasy boeken series. Je vindt er ook een heel uitgebreide sectie van fantasy boeken voor de jeugd, waarbij de nadruk meer nog ligt op nieuwe fantasy boeken en young adult fantasy.