Hyperion Canto's

9.4
een intellectueel meesterwerk
Auteur: 
Dan Simmons
1990-1998
Beste science fiction boek ooit: Hyperion Dan Simmons

Deze vierdelige Science Fiction reeks van Dan Simmons is voor mij de meest doorwrochte en intellectuele van alle boeken die ik in het genre al heb gelezen. Hyperion is een echt meesterwerk met heel verschillende verhaallijnen, een enorme poëtische verbeeldingskracht en daarbij ook nog eens spanning en met momenten de meest zoete emotie. Samen met de personages van het boek ga je op een echte ontdekkingsreis door verschillende werelden. Dat gevoel van verwondering en exploratie heb ik in geen enkel ander boek op die manier ervaren. Sommige van de landschappen en beelden in het boek zijn blijvend in mijn geheugen opgeslagen. Een fantastische serie met een fantastisch einde die ik iedereen kan aanraden. Naast het beste science fiction boek ooit is het ook nog eens literatuur van een hoog niveau.

En nee, je moet geen Keats liefhebber zijn of de Canterburry Tales gelezen hebben om van deze serie te kunnen genieten, al zouden sommige critici dat misschien willen beweren. Voor de gewone lezer zijn de talloze literaire referenties misschien een mogelijke hindernis al is het absoluut niet nodig om deze allemaal te vatten om van de boeken te kunnen genieten.

Andere interessante en gelijkaardige boeken van Dan Simmons zijn The Terror en Ilium.

Flaptekst Hyperion (nl)

Op de verre planeet Hyperion loert de Shrike. Door sommigen als een godheid vereerd, door anderen als een monster gevreesd. Terwijl de mensheid door de barbaarse Ousters wordt bedreigd, maken zeven pelgrims hun laatste reis naar de Tijdtombes, op zoek naar het mysterie van de Shrike Elk van hen heeft zijn eigen reden voor deze tocht, ook de verrader in hun midden…

Flaptekst Hyperion (en)

On the world called Hyperion, beyond the law of the Hegemony of Man, there waits the creature called the Shrike. There are those who worship it. There are those who fear it. And there are those who have vowed to destroy it. In the Valley of the Time Tombs, where huge, brooding structures move backward through time, the Shrike waits for them all. On the eve of Armageddon, with the entire galaxy at war, seven pilgrims set forth on a final voyage to Hyperion seeking the answers to the unsolved riddles of their lives. Each carries a desperate hope--and a terrible secret. And one may hold the fate of humanity in his hands.

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste science fiction boeken

Met 'Hyperion Canto's' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'Hyperion Canto's' niet het boek dat je zocht? Op Sciencefictionboeken.com staan nog veel meer uitstekende science fiction boeken. Maar ook op BesteBoeken.be vind je veel goede science fiction boeken en series. Neem eens een kijkje naar onze top 10 van de beste science fiction boeken. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij andere fantasierijke genres zoals bij onze top 10 fantasy boeken volwassenen, onze lijst met horror boeken of onder historische fictie.

Heb je meer zin in een spannend boek kijk dan eens naar onze lijst van beste thrillers.