Robopocalypse

7.7
Al te menselijke robots
Auteur: 
Daniel H Wilson
2011
Robopocalypse

Robopocalypse is een degelijke maar niet uitzonderlijke science fiction roman van Daniel H Wilson over een robotopstand in de nabije toekomst geleid door de bewuste robot Archos, ook wel gemeenlijk 'Rob' genoemd. In de roman worden een aantal mensen gevolgd die van dichtbij of verderaf de gevolgen van de robotopstand ondervinden om geleidelijk aan verzet te bieden tegen de moordzuchtige robots die door Archos worden ontwikkeld. De karakters van de roman, zoals het hoofdpersonage Cormac ‘het genie’ Wallace worden maar erg oppervlakkig uitgewerkt en gebruiken een gemeenzaam, populair taaltje dat niet echt overtuigend overkomt. Ook de intelligente robots komen, met voorop Archos, niet echt overtuigend over en men kan zich de vraag stellen waarom een expert in Artificiele Intelligentie van nu er niet in slaagt om de robots een eigen, overtuigende stem te geven. Het boek is de hype dus niet echt waard volgens ons, al is het al bij al toch geen slechte en vlot leesbare sf roman voor jong en oud. De filmrechten zijn ondertussen ook verkocht dus niet iedereen volgt mijn wat mindere waardering van het boek; het is dan ook een echte bestseller.

Het vervolg van Robocalyps kan je lezen in Robogenesis.

Flaptekst

Een enkeling valt het op. Zoals een moeder die ziet dat het computergestuurde speelgoed van haar dochter vreemd doet. Maar dan gebeurt het binnen een paar minuten: alle robots komen in opstand en de Robotoorlog is een feit. Zowel groepen als eenlingen strijden overal ter wereld tegen de dreigende ondergang. Plotseling blijkt de mensheid wel degelijk te kunnen samenwerken als het doel duidelijk is: overleven.

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste science fiction boeken

Met 'Robopocalypse' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'Robopocalypse' niet het boek dat je zocht? Op Sciencefictionboeken.com staan nog veel meer uitstekende science fiction boeken. Maar ook op BesteBoeken.be vind je veel goede science fiction boeken en series. Neem eens een kijkje naar onze top 10 van de beste science fiction boeken. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij andere fantasierijke genres zoals bij onze top 10 fantasy boeken volwassenen, onze lijst met horror boeken of onder historische fictie.

Heb je meer zin in een spannend boek kijk dan eens naar onze lijst van beste thrillers.