Lucifer's Hammer

7.6
De Hamer van Lucifer
Auteur: 
Larry Niven
1977
Lucifer's Hammer - Larry Niven

De Hamer van Lucifer, origineel Lucifer's Hammer, van de bekende Amerikaanse science fiction auteur Larry Niven is een spannend boek over de inslag van verschillende stukken van een komeet op Aarde. In het boek ontdekt de amateur-astronoom Tim Hamner een komeet, die ook zijn naam draagt: de komeet Hamner-Brown. Eerst denkt men dat de komeet de Aarde rakelings zal passeren maar dan worden de mensen op de hoogte gebracht van de verschrikkelijke waarheid: grote brokstukken van de komeet zullen de Aarde raken in een ramp zonder voorgaande. De brokstukken raken uiteindelijk de Aarde en veroorzaken zware aardbevingen, mega-tsunami's en vulkaanuitbarstingen op alle breuklijnen. Verder doen de inslagen in zee grote hoeveelheden zeewater verdampen, waardoor de Aarde in wolken wordt gehuld en het wekenlang achter elkaar regent. Na deze ramp zullen de zeldzame overlevenden manieren moeten vinden om te overleven op een planeet die volledig is  veranderd. Een spannend boek dat doet nadenken en dat nog steeds de moeite is om te lezen.

Larry Niven heeft nog meer science fiction klassiekers geschreven in zijn rijke loopbaan. Het bekendse daarvan is Ringworld, het eerste deel van een serie science fiction boeken over de Ringwereld kolonie.

Flaptekst

The gigantic comet had slammed into Earth, forging earthquakes a thousand times too powerful to measure on the Richter scale, tidal waves thousands of feet high. Cities were turned into oceans; oceans turned into steam. It was the beginning of a new Ice Age and the end of civilization. But for the terrified men and women chance had saved, it was also the dawn of a new struggle for survival--a struggle more dangerous and challenging than any they had ever known.

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste science fiction boeken

Met 'Lucifer's Hammer' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'Lucifer's Hammer' niet het boek dat je zocht? Op Sciencefictionboeken.com staan nog veel meer uitstekende science fiction boeken. Maar ook op BesteBoeken.be vind je veel goede science fiction boeken en series. Neem eens een kijkje naar onze top 10 van de beste science fiction boeken. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij andere fantasierijke genres zoals bij onze top 10 fantasy boeken volwassenen, onze lijst met horror boeken of onder historische fictie.

Heb je meer zin in een spannend boek kijk dan eens naar onze lijst van beste thrillers.