De triffids komen

7.6
The Day of the Triffids
Auteur: 
John Wyndham
1951
De triffids komen - John Wyndham

De triffids komen is een science fiction klassieker uit 1951 van de Britse schrijver John Wyndham. Wanneer vanop aarde een prachtige meteorietenregen te zien is gaat zo goed als iedereen kijken, zonder te beseffen dat het een valstrik is van een ras van buitenaardse wezens. Nadien blijkt dat iedereen die naar het spektakel gekeken heeft blind is. Een van de weinige uitzonderingen is Bill Mason die na een operatie met een verband om zijn ogen in het ziekenhuis ligt en niet naar de meteorietenregen kon gaan kijken. Wanneer hij zelf de wikkels van zijn ogen doet merkt hij tot zijn schrik dat hij als enige kan zien in een ziekenhuis en wereld vol blinden. Meer nog: een buitenaards ras van reusachtige wandelende planten is aan een invasie van de wereld begonnen. Ze zijn giftig, kunnen steken, en voeden zich met menselijk vlees. Het is nu aan Mason om het menselijk ras te redden.

Een boeiend, ouderwetse science fiction en horror boek dat nog steeds leuk is om te lezen.

Flaptekst

De triffids hebben de wereld overgenomen. Dit monsterlijke ras van buitenaardse planten kan lopen, praten en een mens vellen met een dodelijke steek. Bill Masen wordt wakker in een ziekenhuis en komt erachter dat hij het einde van de wereld heeft overleefd. De door triffids beheerste wereld waarin hij ontwaakt, gaat zijn ergste nachtmerrie te boven.

Flaptekst Engels

When Bill Masen wakes up blindfolded in hospital there is a bitter irony in his situation. Carefully removing his bandages, he realizes that he is the only person who can see: everyone else, doctors and patients alike, have been blinded by a meteor shower. Now, with civilization in chaos, the triffids - huge, venomous, large-rooted plants able to 'walk', feeding on human flesh - can have their day. 

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste science fiction boeken - beste horror boeken

Met 'De triffids komen' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'De triffids komen' niet het boek dat je zocht? Op Sciencefictionboeken.com staan nog veel meer uitstekende science fiction boeken. Maar ook op BesteBoeken.be vind je veel goede science fiction boeken en series. Neem eens een kijkje naar onze top 10 van de beste science fiction boeken. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij andere fantasierijke genres zoals bij onze top 10 fantasy boeken volwassenen, onze lijst met horror boeken of onder historische fictie.

Heb je meer zin in een spannend boek kijk dan eens naar onze lijst van beste thrillers.