Contact

7.1
het eerste contact
Auteur: 
Carl Sagan
1985
Cover Contact

Lekker ouderwetse Science Fiction van Carl Sagan over het eerste contact tussen de mensheid en een technologisch meer geavanceerd buitenaards ras. Contact is een boek waarin het voor onze moderne smaak iets te veel over religie gaat maar dat tegelijk wetenschappelijk sluitend is. Het geeft vooral een goed beeld van het enthousiasme en de verwondering die zo'n eerste contact met zich zou kunnen meebrengen en de impact die dit zou kunnen hebben op onze maatschappij en op de wetenschap en politiek. Een erg vlot leesbaar boek dat moeilijk weg te leggen is.

Het boek is verfilmd met onder andere Jody Foster en Matthew Mcconaughey in de hoofdrol. Andere interessante boeken van Sagan zijn Cosmos en Comet.

Flaptekst

In December, 1999, a multinational team journeys out to the stars, to the most awesome encounter in human history. Who -- or what -- is out there?

In Cosmos, Carl Sagan explained the universe. In Contact, he predicts its future -- and our own.

Waardering: 
Gemiddeld: 6.9 (7 stemmen)

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste science fiction boeken

Met 'Contact' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'Contact' niet het boek dat je zocht? Op Sciencefictionboeken.com staan nog veel meer uitstekende science fiction boeken. Maar ook op BesteBoeken.be vind je veel goede science fiction boeken en series. Neem eens een kijkje naar onze top 10 van de beste science fiction boeken. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij andere fantasierijke genres zoals bij onze top 10 fantasy boeken volwassenen, onze lijst met horror boeken of onder historische fictie.

Heb je meer zin in een spannend boek kijk dan eens naar onze lijst van beste thrillers.

Reactie toevoegen