Brave New World

8.0
heerlijke nieuwe wereld
Auteur: 
Aldous Huxley
1932
Brave New World - Aldous Huxley

Brave New World (in de Nederlandse vertaling Heerlijke nieuwe wereld) van de Brits-Amerikaanse schrijver Aldous Huxley is een dystopische roman over een toekomstige wereld waarin de aarde bijna in zijn geheel een totalitaire staat is, geregeerd door 10 World Controllers die hun basis hebben in enkele van de grootste steden. Het is een wereld waarin mensen worden 'gekweekt' in laboratoria en waarin ze zijn onderverdeeld in 5 klassen, met als hoogst de alfa klasse. Het is een wereld waarin consumptivisme en kapitalisme het hoogste goed zijn en waar een vrije seksuele moraal heerst. Om zich gelukkig te voelen neemt men de drug soma en als ontspanning is er de alomtegenwoordige televisie. Bernard Marx groeit op in deze wereld maar voelt er zich niet thuis, ook al is hij een alfa man.

Een terechte klassieker die niet altijd even makkelijk te lezen is maar die je wel doet nadenken. Voor bijna geen geld als Engelstalig e-book te verkrijgen bij Bol.com.

Flaptekst

De in een verre toekomstgesitueerde wereld waarin seksuele voortplanting is vervangen door de productie van 'baby's in flessen' (bij ons ingeburgerd als in-vitrofertilisatie)is inmiddels in meerdere opzichten profetisch gebleken.

Huxleys denkbeelden vormen een belangrijke bron van inspiratie voor onder anderen de controversiële Franse schrijver Michel Houellebecq, met name voor diens roman Mogelijkheid van een eiland.

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste science fiction boeken

Met 'Brave New World' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'Brave New World' niet het boek dat je zocht? Op Sciencefictionboeken.com staan nog veel meer uitstekende science fiction boeken. Maar ook op BesteBoeken.be vind je veel goede science fiction boeken en series. Neem eens een kijkje naar onze top 10 van de beste science fiction boeken. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij andere fantasierijke genres zoals bij onze top 10 fantasy boeken volwassenen, onze lijst met horror boeken of onder historische fictie.

Heb je meer zin in een spannend boek kijk dan eens naar onze lijst van beste thrillers.