2001 : A Space Odyssey

7.9
A Space Odyssey 1
Auteur: 
Arthur C. Clark
1968
2001 : A Space Odyssey - Arthur C. Clark

2001 : A Space Odyssey is klassieke science fiction van de Britse auteur Arthur C. Clarke uit 1968. Het verhaal is vrij complex maar de belangrijkste verhaallijn vertelt van een ruimte expeditie, de Discovery One missie, naar Saturnus nadat men in een krater op de maan een zwarte monoliet ontdekt die na opgraving een signaal naar Saturnus stuurt. Op de misie zijn 5 astronauten aanwezig, waarvan 3 in een ruimteslaap. Een artificieel intelligente computer, de Hal 9000 of Hal in het kort, bestuurt het schip en zorgt al snel voor problemen wanneer hij weigert bepaalde opdrachten uit te voeren. Wat volgt is een kat en muis spel tussen de astronauten aan boord en de computer HAL, terwijl het doel van de missie, Saturnus, steeds dichterbij komt. Een spannend en intrigerend boek met een einde dat misschien een beetje gedateerd is en mogelijk niet iedereen meer aanspreekt. Toch is het boek een must read voor de echte science fiction liefhebber, ook als je de film van Stanley Kubrick al gezien hebt.

Het boek heeft ook nog 3 vervolgdelen, waarvan het eerste 2010 is. Ook zeer de moeite is The Collected Stories of Arthur C. Clarke, bijna 1000 pagina's van science fiction verhalen.

Flaptekst

On the moon an enigma is uncovered. So great are the implications that, for the first time, men are sent out deep into the solar system. But, before they can reach their destination, things begin to go wrong, horribly wrong...

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste science fiction boeken

Met '2001 : A Space Odyssey' nog niet gevonden wat je zocht?

Is '2001 : A Space Odyssey' niet het boek dat je zocht? Op Sciencefictionboeken.com staan nog veel meer uitstekende science fiction boeken. Maar ook op BesteBoeken.be vind je veel goede science fiction boeken en series. Neem eens een kijkje naar onze top 10 van de beste science fiction boeken. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij andere fantasierijke genres zoals bij onze top 10 fantasy boeken volwassenen, onze lijst met horror boeken of onder historische fictie.

Heb je meer zin in een spannend boek kijk dan eens naar onze lijst van beste thrillers.