Wat is de wat

8.7
de biografie van Valentino Achak Deng
Auteur: 
Dave Eggers
2006
Wat is de wat - Dave Eggers

Wat is de wat is een indringende roman van Dave Eggers waarin hij de lotgevallen van lost boy Valentino Achack Deng vertelt als vluchteling in Soedan en als hervestigd vluchteling in de Verenigde Staten later. Het is een boek dat over de wreedheid van de mens vertelt maar evengoed over het mededogen en de inzet van sommige mensen voor anderen. De tocht die Valentino Achack Deng als kleine jongen moest lopen van zijn verwoeste geboortedorp naar de veiligheid van een vluchtelingenkamp is werkelijk huiveringwekkend en zal je voor altijd bijblijven. De jonge Soedanese lost boys werden op die tocht beschoten met mitraillettes, opgegeten door leeuwen en bestookt door vliegtuigen.

Een boek om je geloof in de mensheid te doen verliezen maar een boek dat je tegelijk de kracht van de hoop leert kennen. Een biografie ook die je bewondering zal bijbrengen voor de mens Valentino Achack Deng die ik het geluk had te ontmoeten via mijn werk.

Andere interessante boeken van Eggers zijn oa. Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit, Max (en de Wild Things) en De cirkel.

Flaptekst

Wat is de Wat is het verhaal van Valentino Achak Deng, een jongen die een vluchteling wordt in het door oorlog verscheurde Zuid-Soedan. Zijn reis, van bijna bijbelse proporties, brengt hem in contact met vijandelijke soldaten, rebellen, hyenas en leeuwen, ziekte en hongersnood, en de dodelijke murahaleen dezelfden die op dit moment Darfoer teisteren.

Het biedt een onthullend en ontluisterend portret van een land in staat van bloedige oorlog, en van een jongen die van de ene in de andere onwerkelijke situatie wordt gekatapulteerd. Wat is de Wat is spraakmakend, opwindend en herhaaldelijk hartverscheurend een onmisbaar boek.

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste biografieën - beste romans

Met 'Wat is de wat' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'Wat is de wat' niet het boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede romand en biografieën. Neem eens een kijkje naar onze lijst van aanraders van goede romans en goede biografieën.

Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen op Boekentips.com waar je bijvoorbeeld lijsten vindt van de best verkochte romans van 2016 en best verkochte boeken van 2016.