Jeugdherinneringen

9.2
Kinderjaren, Onder de mensen en Mijn universiteiten
Auteur: 
Maxim Gorki
1913-1923
Jeugdherinneringen

Jeugdherinneringen is een verzamelband met de 3 autobiografische werken van Maxim Gorki: Kinderjaren, Onder de mensen en Mijn universiteiten. Het vertelt over de jeugd van Gorki in Nizhny Novgorod en hoe hij opgroeide bij zijn bijgelovige, typische Russische grootmoeder, en zijn alcoholistische en hardhandige grootvader en ooms. Fascinerend is ook hoe hij vertelt over zijn lange omzwervingen in het Russische Rijk van voor de bolsjewiekse revolutie en zijn leven als student later. Het resultaat is een ongelooflijk rijk, gevarieerd en vaak enorm verrassende schets van een voorbije tijd en een indringend beeld van de man en jongen Maxim Gorki. Voor mij is dit zowat de mooiste autobiografie die ik ooit heb gelezen en een enorme aanrader, ook voor mensen die niet in (Russische) geschiedenis geïnteresseerd zijn. Een echt meesterwerk uit de literatuurgeschiedenis en een prachtige ervaring om te lezen. Het zou voor iedereen die van literatuur houdt een prachtig geschenk zijn om te krijgen. Een boek dat je koestert als je het hebt.

Flaptekst

Maxim Gorki (1868- 1936) is de grondlegger van het ‘socialistisch realisme’ in de Russische literatuur. Zijn wereldberoemde autobiografische werk (Kinderjaren, Onder de mensen en Mijn universiteiten) geeft een prachtig beeld van het leven in Rusland voor de revolutie.

-Nieuwe vertaling van Gorki’s wereldberoemde autobiografie.
-Drie delen verzameld in één band.

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste biografieën

Met 'Jeugdherinneringen' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'Jeugdherinneringen' niet het boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede romand en biografieën. Neem eens een kijkje naar onze lijst van aanraders van goede romans en goede biografieën.

Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen op Boekentips.com waar je bijvoorbeeld lijsten vindt van de best verkochte romans van 2016 en best verkochte boeken van 2016.