Pilaren van de aarde

8.9
The Pillars of the Earth
Auteur: 
Ken Follet
1989
Pilaren van de aarde - Ken Follet

Pilaren van de aarde is een lijvig boek van middeleeuwse fictie van de Britse auteur Ken Follet. In het boek vertelt Follet de belevenissen van kathedralen bouwer Tom en zijn familie die in de twaalfde eeuw in het fictieve plaatsje Kingsbridge een nieuwe kathedraal moet bouwen, al is daar niet iedereen een voorstander van. Het is een rijk geschakeerd verhaal waarin verschillende personages in en buiten Kingsbridge worden gevolgd. Alles is historisch vrij accuraat en het boek geeft een goed beeld van het leven in de middeleeuwen. Een groots opgezet drama dat erg boeiend is om te lezen. Het staat daarom ook in heel veel lijstjes van beste historische romans, en terecht. Een verhaal vol boeiende personages dat je al van in het begin meesleurt. Ook verkrijgbaar als ebook.

Een vervolg op Pilaren van de aarde is Brug naar de hemel dat zich 150 jaar later afspeelt. Later dit jaar verschijnt het derde deel in deze uitmuntende serie in het Engels: A Column of Fire. Een boek waar door velen reikhalzend wordt naar uitgekeken.
Het begin van een nieuwe serie van Follet over de Eerste Wereldoorlog is Val der titanen.

Flaptekst

In het Engeland van de twaalfde eeuw trekt meesterbouwer Tom met zijn gezin van stad naar stad op zoek naar werk. Ten einde raad vraagt hij onderdak in de priorij van Kingsbridge. Overste Philip ziet een hemels teken in zijn komst: Tom zou wel eens de man kunnen zijn die de magistrale kathedraal kan bouwen waar Philip altijd van heeft gedroomd. Maar zijn ambities zijn groot, en lang niet iedereen steunt zijn plannen... 

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste romans - beste historische romans

Met 'Pilaren van de aarde' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'Pilaren van de aarde' niet het boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede historische romans. Neem eens een kijkje naar onze top 10 van de beste historische romans. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij andere fantasierijke genres zoals bij onze fantasy boeken voor volwassenen, onze lijst met beste horror boeken of onder science fiction boeken.

Heb je meer zin in een spannend boek kijk dan eens naar onze lijst van beste thrillers.