Daar waar de rivierkreeften zingen

9.0
een ontroerend Amerikaans meesterwerkje
Auteur: 
Delia Owens
2021
beste romans: Daar waar de rivierkreeften zingen

Kya Clark is in haar eentje opgegroeid in het moeras van Barkley Cove in North Carolina, afgesloten van de bewoonde wereld. Om zichzelf te onderhouden ruilt ze vis, en groenten uit haar moestuin voor andere levensmiddelen. Ze voelt zich er thuis, beschouwt de natuur als haar leerschool. Maar als ze in aanraking komt met twee jongemannen uit de stad ontdekt ze dat er ook een andere wereld is. Wanneer een van hen dood wordt gevonden, valt de verdenking onmiddellijk op Kya.

Daar waar de rivierkreeften zingen is een ontroerende en ook wel spannende roman waarin de natuur een grote rol speelt. Heerlijk geschreven en met een boeiend verhaal is deze roman niet voor niets uitgegroeid tot een echte bestseller, ook in het Nederlands.

Delia Owens (1949) is een Amerikaanse auteur, zoöloog en natuurbeschermer. Haar debuutroman, Where the Crawdads Sing, stond 32 niet-opeenvolgende weken bovenaan The New York Times Fiction Best Sellers of 2019 en The New York Times Fiction Best Sellers of 2020 en stond in totaal 135 weken op de lijst.

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste romans

Met 'Daar waar de rivierkreeften zingen' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'Daar waar de rivierkreeften zingen' niet het boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede romand en biografieën. Neem eens een kijkje naar onze lijst van aanraders van goede romans en goede biografieën.

Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen op Boekentips.com waar je bijvoorbeeld lijsten vindt van de best verkochte romans van 2016 en best verkochte boeken van 2016.