Graaf in Moskou

8.9
een lichtvoetige wandeling door een deel Russische geschiedenis
Auteur: 
Amor Towles
2016
Graaf in Moskou

De recente Russische geschiedenis wordt verteld met prachtige verwijzingen naar literatuur en film. In het postrevolutionaire Moskou van 1922 wordt de eigenzinnige graaf Alexander Rostov veroordeeld tot een levenslang huisarrest in het luxueuze Hotel Metropol. Terwijl hij op zijn benauwende zolderkamer zit in plaats van in een weelderige suite, ontvouwen zich buiten de deuren van het hotel enkele van de meest tumultueuze decennia in de Russische geschiedenis.

Een lichtvoetig en bijwijlen humoristisch boek over toch wel een ernstig onderwerp zoals een deel van de Russische geschiedenis van de 20e eeuw. Een thema dat je ook veel donkerder zou kunnen beschrijven. Een fris en modern boek met uiteraard ook ernstige ondertonen. Hoe kan het ook anders als je onderwerp de rijke Russische geschiedenis is?

Amor Towles (geboren in 1964) is een Amerikaanse romanschrijver. Hij is vooral bekend om zijn bestverkopende romans Rules of Civility (2011), A Gentleman in Moscow (2016), en het recente The Lincoln Highway (2021).

Toen Towles een jonge man was, noemde hij Peter Matthiessen, een beroemde natuurschrijver, romanschrijver en een van de oprichters van The Paris Review, de belangrijkste inspiratiebron voor het schrijven van romans. Towles' eerste roman, Rules of Civility, was meer dan hij had verwacht en werd zo succesvol dat de opbrengst van het boek hem de luxe bood om met pensioen te gaan bij een investeringsbank, wat hem de mogelijkheid gaf om fulltime te schrijven.

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste romans

Met 'Graaf in Moskou' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'Graaf in Moskou' niet het boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede romand en biografieën. Neem eens een kijkje naar onze lijst van aanraders van goede romans en goede biografieën.

Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen op Boekentips.com waar je bijvoorbeeld lijsten vindt van de best verkochte romans van 2016 en best verkochte boeken van 2016.