Het parfum

8.3
de geschiedenis van een moordenaar
Auteur: 
Patrick Süskind
1985
Het parfum - Patrick Süskind

Het parfum van de Duitse schrijver Patrick Süskind was een erg populaire roman van 1985 die zich afspeelt in de achtiende eeuw en waarin ene Jean-Baptiste Grenouille de fijnste neus ter wereld heeft, maar tegelijk zelf zonder lichaamsgeur is geboren. Hij gaat in dienst bij een bekende Parijse parfumeur maar is daarnaast ook op zoek naar een onweerstaanbare geur voor zichzelf. Wanneer hij ontdekt dat niemand kan weerstaan aan de geur van maagden begint hij die geur te verzamelen door jonge vrouwen te vermoorden en de essentie van hun geur te oogsten. Wanneer hij later van moord wordt beschuldigd zal hij dankzij zijn uitgekiende geur aan zijn gerechte straf weten te ontsnappen maar uiteindelijk toch zelf beslissen uit het leven te stappen.

Een erg poëtisch en tegelijk gruwelijk boek dat erg fijn geschreven is. Een ander bekend boek van Süskind is The Pigeon.

Flaptekst

De verguisde, zonder eigen lichaamsgeur geboren, 18e-eeuwse Jean-Baptiste Grenouille heeft zelf de fijnste 'neus' van de wereld, die hij in dienst stelt van een gerenommeerd Parijs parfumeur. Later meet hij zichzelf de onweerstaanbaarste geur van alle aan, te weten die van jonge maagden, die hij daartoe moet doden. Als hij door de mand valt en terecht staat, blijkt zijn verworven geur hem onaantastbaar te maken. Toch kan hij er zelf niet mee leven.

Süskind (1949) werd met 'Das Parfum' op slag beroemd, zijn schrijfstijl en fantasierijkdom werden alom geprezen. Voor Nederland verzorgde Ronald Jonkers een nauwgezette en vloeiende vertaling. In 2006 succesvol verfilmd als The Story of a Murderer.

Kopen

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste romans

Met 'Het parfum' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'Het parfum' niet het boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede romand en biografieën. Neem eens een kijkje naar onze lijst van aanraders van goede romans en goede biografieën.

Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen op Boekentips.com waar je bijvoorbeeld lijsten vindt van de best verkochte romans van 2016 en best verkochte boeken van 2016.