Inferno

8.5
crisisjaren
Auteur: 
August Strindberg
1897
Inferno - August Strindberg

Inferno is een uitzonderlijk autobiografisch document van de Zweedse schrijver August Strindberg over de psychische, mentale en emotionele crisis van de schrijver tijdens de jaren van zijn verblijf in Parijs eind negentiende eeuw. Hij doet erin getrouw verslag van de verschillende psychotische episodes die hij er had en die hem uiteindelijk terug deden keren naar Zweden om er te worden opgenomen. Het boek vertelt over de rondzwervingen van Strindberg in Parijs en de vreemde personages die hij daar ontmoet en over het pseudo-wetenschappelijke onderzoek dat hij er deed. Een van de echte aanraders in het biografie genre omwille van de openheid van de schrijver en natuurlijk ook omwille van zijn grote kwaliteiten als schrijver.

Andere in het Nederlands verschenen autobiografische werken van Strindberg zijn Het verweer van een gek, Tijd van gisting en Verslag van twee huwelijken

Inferno is momenteel tijdelijk als hardcover erg goedkoop te verkrijgen bij bol.com.

Flaptekst

Inferno is ongetwijfeld een van de meest persoonlijke egodocumenten uit de wereldliteratuur. Het boek doet indringend verslag van de 'Infernocrisis' die de vermaarde Zweedse schrijver August Strindberg (1849-1912) in Parijs doormaakte.

Nadat Strindberg zijn tweede vrouw verlaten heeft, verdiept hij zich als amateur-chemicus in allerlei obscure alchemistische experimenten, waarvoor hij in wetenschappelijke kringen maar weinig begrip en erkenning krijgt. Op onnavolgbare wijze verhaalt hij, al dan niet onder invloed van absint, van zijn zwerftochten door Parijs en zijn ontmoetingen met de meest kleurrijke personages.
In Strindbergs schizofreen aandoende visioenen, de beschrijvingen van zijn euforische gedrevenheid en zijn hysterie worden de grenzen tussen genialiteit en waanzin opgeheven.

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste biografieën

Met 'Inferno' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'Inferno' niet het boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede romand en biografieën. Neem eens een kijkje naar onze lijst van aanraders van goede romans en goede biografieën.

Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen op Boekentips.com waar je bijvoorbeeld lijsten vindt van de best verkochte romans van 2016 en best verkochte boeken van 2016.