Caesar

8.2
een biografie
Auteur: 
Adrian Goldsworthy
2006
Caesar - Adrian Goldsworthy

Caesar is een uitmuntende biografie van Adrian Goldsworthy waarin hij gaat tot de uiterste grenzen van wat er geweten is over de persoon en politicus Gauis Julius Caesar en de wereld waarin hij leefde, zonder echter over die grenzen te gaan. Het gaat over de politicus en demagoog Caesar die in zijn jonge jaren grote schulden aangaat om zijn politieke loopbaan te bevorderen en verkiezingen te winnen, het gaat over de militair Caesar en zijn grote militaire overwinningen die dienden om die schulden te dempen, zijn macht te behouden en geld te verwerven om nog meer politieke bondgenoten te kopen, en het gaat over de mens Caesar die er plezier in schepte vrouwen van anderen te veroveren en die er misschien een naief genoegen in schepte om van oude vijanden terug bondgenoten te maken. De beste Caesar biografie die er is momenteel.

Andere goede historische werken van Adrian Goldsworthy zijn de relatief nieuwe biografie Augustus en de uitstekende werken De val van Rome en Carthago.

Flaptekst

Gaius Julius Caesar is zonder enige twijfel de beroemdste Romein die ooit heeft geleefd. Als politicus klom Caesar in korte tijd op naar de machtigste positie in de Republiek. Hij had affaires met vrouwen van zijn opponenten en met vele andere vrouwen, inclusief de mooie en raadselachtige Cleopatra. Als militair was hij geniaal, en verantwoordelijk voor een aantal van de meest spectaculaire overwinningen in de geschiedenis: in minder dan tien jaar veroverde hij heel Gallië, viel Duitsland binnen en zette twee keer voet op Britse bodem.

Classicus Adrian Goldsworthy schetst - op basis van bronnen uit de Romeinse tijd - het leven van Caesar tegen de achtergrond van de mediterrane wereld waarin hij leefde en van de rijke maar turbulente samenleving die hem voortbracht. Het resultaat is een meesterlijk boek, dat alle aspecten van Caesars persoon - de politicus, de generaal en de mens - in één band bijeenbrengt.

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste biografieën

Met 'Caesar' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'Caesar' niet het boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede romand en biografieën. Neem eens een kijkje naar onze lijst van aanraders van goede romans en goede biografieën.

Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen op Boekentips.com waar je bijvoorbeeld lijsten vindt van de best verkochte romans van 2016 en best verkochte boeken van 2016.