Een volmaakte vendetta

7.8
A Quiet Vendetta
Auteur: 
R.J. Ellory
2005
Een volmaakte vendetta

Een volmaakte vendetta is het eerste boek dat ik van R.J. Ellory las en dat me er toe aanzette meer van deze auteur te lezen. Een boeiende maffia thriller die het verdiend om 'literair' genoemd te worden en die een heel eigen tempo en opbouw van spanning heeft. Niet altijd even makkelijk te volgen, zeker wanneer je het boek in het Engels leest, maar al bij al zeker de moeite waard. Om dit boek nu het beste maffia boek sinds The Godfather te noemen zoals ik heb gelezen bij een recensent gaat mij meer dan een beetje te ver maar Een volmaakte vendetta biedt wel een nieuw geluid binnen het genre met een sterke nadruk op de psychologische uittekening van de personages. Zoals bij veel van de boeken van R.J. Ellory speelt het verleden van de hoofdpersonages een sterke rol en hoe zij met de herinneringen aan dat verleden omgaan.

Andere boeken van Ellory die ik erg de moeite vond zijn Bekraste zielen en De helden van New York. Het meest bekende boek van Ellory is Een stil geloof in engelen.

Flaptekst Een volmaakte vendetta

Wanneer Catherine Ducane verdwijnt in hartje New Orleans duikt de lokale politie meteen boven op de zaak - het gaat namelijk om de dochter van de gouveneur van Louisiana. Maar algauw neemt de zaak een bizarre wending. Nadat het gruwelijk toegetakelde lijk van Catherines lijfwacht wordt aangetroffen in de kofferbak van een oldsmobile, neemt de ontvoerder contact op met de politie. Hij vraagt niet om losgeld, maar eist een gesprek met Ray Hartmann, een onbeduidende funtionaris van een in Washington gevestigd team dat onderzoek doet naar georganiseerde misdaad.

Hartmann reist af naar het diepe zuiden, terwijl hij zich afvraagt waarom de mysterieuze ontvoerder, een oude Cubaan met de naam Ernesto Perez, juist hem heeft uitgekozen om zijn levensverhaal aan te vertellen. Pas wanneer hj zich realiseert dat Perez een van de meest gevreesde huurmoordenaars is die sinds de jaren vijftig voor de maffia hebben gewerkt, begint hem iets te dagen. Maar tegen de tijd dat de stukjes van de puzzel op hun plaats beginnen te vallen, is het al te laat.

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste spannende boeken - beste misdaad boeken - beste thrillers

Met 'Een volmaakte vendetta' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'Een volmaakte vendetta' niet het spannende boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede spannende boeken. Neem eens een kijkje naar onze lijst van beste spannende boeken.

Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen op SpannendeBoeken.com waar je bijvoorbeeld lijsten vindt van de beste thrillers van 2018 en de beste thrillers ooit. Kijk hier voor de best verkochte thrillers van de afgelopen maand.