De sneeuwman

7.8
Een Harry Mole boek
Auteur: 
Jo Nesbø
2007
De sneeuwman

Voor mij is De sneeuwman een van de beste, zo niet het beste Harry Mole boek van de Noorse auteur Jo Nesbø in een reeks waarvan momenteel het 11e deel is verschenen. Zoals  alle delen in de reekst gaat het om een vlot geschreven misdaad thriller met in de hoofdrol de stuurse inspecteur Harry Mole die er zo zijn eigen methoden op na houdt om misdadigers op te sporen en die tegelijk worstelt met zijn privé leven. Tegelijk bewonderd en gehaat door zijn collega's en worstelend met een alcohol probleem slaagt hij er toch steeds weer in maar vaak met de nodige moeite om de  moeilijkste zaken op te lossen.

Een genietbare serie met een charismatisch hoofdpersonage. Het enige probleem dat ik zelf heb met de serie is dat er in verschillende boeken na een tijdje een steeds weerkerend patroon valt op te merken waardoor je soms al vrij vroeg weet wie de schuldige zal blijken te zijn. Op de kaft staat 'literaire thriller' maar echt literair zou ik de boeken niet durven te noemen. Ze zijn goed geschreven en vlot leesbaar, maar het is geen literatuur. Maar dat hoeft ook niet. Spannende lectuur is wat mij betreft al meer dan genoeg. Het boek kan zeker ook apart gelezen worden.

Andere goede delen uit de reeks zijn De schim, De roodborst en Het pantserhart. Het nieuwste boek in de reeks dat dit jaar is uitgekomen is De dorst, alweer een uitstekende thriller van Jo Nesbo.

Flaptekst De sneeuwman

Het is november in Oslo en de eerste sneeuw van het jaar is gevallen. Birte Becker komt thuis van haar werk en bewondert de sneeuwpop die haar zoon en man in de tuin hebben gemaakt. Maar zij lijken van niets te weten. Als het gezin vol verbazing door het raam naar de sneeuwpop staat te kijken, bemerken ze iets vreemds. De sneeuwpop kijkt naar het huis, naar hen.

Inspecteur Harry Hole ontvangt een anonieme brief, ondertekend door De sneeuwman, een brief die verschillende verdwijningszaken met elkaar in verband brengt waarbij getrouwde vrouwen vermist raakten op de dag dat de eerste sneeuw viel. Die nacht vlucht Sylvia Ottersen weg door de eerste sneeuw. Ze weet niet waar ze voor op de vlucht is of waar ze naar op weg is.

Flaptekst The Snowman

Internationally acclaimed crime writer Jo Nesbø’s antihero police investigator, Harry Hole, is back: in a bone-chilling thriller that will take Hole to the brink of insanity.

Oslo in November. The first snow of the season has fallen. A boy named Jonas wakes in the night to find his mother gone. Out his window, in the cold moonlight, he sees the snowman that inexplicably appeared in the yard earlier in the day. Around its neck is his mother’s pink scarf.

Hole suspects a link between a menacing letter he’s received and the disappearance of Jonas’s mother—and of perhaps a dozen other women, all of whom went missing on the day of a first snowfall. As his investigation deepens, something else emerges: he is becoming a pawn in an increasingly terrifying game whose rules are devised—and constantly revised—by the killer.

Fiercely suspenseful, its characters brilliantly realized, its atmosphere permeated with evil, The Snowman is the electrifying work of one of the best crime writers of our time.

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste spannende boeken - beste misdaad boeken - beste detective boeken

Met 'De sneeuwman' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'De sneeuwman' niet het spannende boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede spannende boeken. Neem eens een kijkje naar onze lijst van beste spannende boeken.

Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen op SpannendeBoeken.com waar je bijvoorbeeld lijsten vindt van de beste thrillers van 2018 en de beste thrillers ooit. Kijk hier voor de best verkochte thrillers van de afgelopen maand.