The Ten Thousand

7.8
The Macht deel 1
Auteur: 
Paul Kearney
2008-2012
The Ten Thousand - Paul Kearney

The Ten Thousand van Paul Kearney is het eerste deel van de trilogie The Macht. Het is een serie waar avontuur en oorlog centraal staat en die zich afspeelt in een wereld die grote gelijkenissen vertoont met de wereld van de Oude Grieken. De Macht zijn dan de Grieken, het Assurische rijk de Perzen, en Corvus de veroveraar is dan logischerwijze Alexander de Grote. Een serie voor jongens vooral lijkt me waarin het gaat om de heroiek van de militaire strijd. Vlot geschreven en ontspannende lectuur voor diegenen die dit soort van fantasy graag lezen.

De serie is nog niet vertaald in het Nederlands. Ander werk van Kearney is Hawkwood and the Kings (Monarchies of God Book 1), A Different Kingdom en Spartacus.

Flaptekst

An exile from the Assurian Empire, the Great King's brother hires a force of elite mercenaries of a legendary race known as the Macht to take the throne by force. But when their employer is killed, the Ten Thousand are abandoned. This story marks the start of a new series by Paul Kearney, one of the finest writers of fantasy.

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste fantasy boeken

Met 'The Ten Thousand' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'The Ten Thousand' niet het fantasy boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede fantasy boeken en fantasy boeken series. Neem eens een kijkje naar onze top 10 van beste fantasy boeken volwassenen en beste fantasy boeken jeugd. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij andere fantasierijke genres zoals bij de science fiction boeken, horror boeken of onder historische fictie.

Vind je op Besteboeken.be dan nog geen goed fantasy boek om te lezen, dan kan je ook eens kijken op Bestefantasyboeken.com waar je nog meer goede fantasy boeken kan vinden, met ook een lijst van de beste fantasy boeken series. Je vindt er ook een heel uitgebreide sectie van fantasy boeken voor de jeugd, waarbij de nadruk meer nog ligt op nieuwe fantasy boeken en young adult fantasy.