Sabriël

7.7
Het Oude Koninkrijk – een verhaal over zwarte magie en voorbestemdheid
Auteur: 
Garth Nix
1995-2016
Sabriël

Deze verhalenreeks voor jongeren van Garth Nix heeft een vrij eenvoudige schrijfstijl en een vlotte vaart die iets oudere kinderen zal aanspreken. Het verhaal gaat over Sabriël, de dochter van de dodenmagiër Abhorsen, die door haar vader in een kostschool wordt ondergebracht. Niet in de magische wereld van het Oude Koninkrijk maar net over de grens in onze gewone wereld die in het verhaal de naam Ancelstierre heeft. Op een dag vermoedt Sabriël dat haar vader zelf in het dodenrijk is beland en besluit ze de kostschool te verlaten en de grens van Ancelstierre met het Oude Koninkrijk over te steken. Die grens wordt bewaakt door soldaten, maar door soldaten die niet hun gewone moderne wapens kunnen gebruiken want die werken niet zo dicht tegen de magische grens. Het oude Koninkrijk wordt ondertussen bedreigd door de kwade geest Kerrigor, zoals Sabriël zal ondervinden.

Flaptekst

‘Sabriël heeft een snel tempo, drama, levendige taferelen, spanning en humor. Wat kun je nog meer wensen?’ The Guardian

Abhorsen is een ongewone zwarte magiër: in plaats van doden tot leven te brengen, zorgt hij dat ze echt dood blijven door hun geest terug te sturen naar het Rijk van de Dood.
Sabriël, zijn dochter, is voor haar veiligheid naar een kostschool in Ancelstierre gestuurd, buiten het Oude Koninkrijk, waar de dodenmagie niet werkt. Op een dag ontvangt Sabriël het zwaard en de werktuigen van haar vader, het teken dat hij ofwel dood is, ofwel gevangenzit in het Rijk van de Dood.

Vastbesloten om haar vader te bevrijden, betreedt Sabriël het Oude Koninkrijk, dat bedreigd wordt door Kerrigor, een boosaardige geest.

‘Sabriël is een echte winnaar, een fantasyverhaal dat leest alsof het echt gebeurd is. Ik kijk uit naar zijn volgende roman!’ Philip Pullman

‘Onuitputtend, complex, aangrijpend, moeilijk weg te leggen: deze debuutroman is uitstekende, hoogwaardige fantasy.’ Publishers Weekly

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste fantasy boeken - beste fantasy boeken jeugd

Met 'Sabriël' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'Sabriël' niet het fantasy boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede fantasy boeken en fantasy boeken series. Neem eens een kijkje naar onze top 10 van beste fantasy boeken volwassenen en beste fantasy boeken jeugd. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij andere fantasierijke genres zoals bij de science fiction boeken, horror boeken of onder historische fictie.

Vind je op Besteboeken.be dan nog geen goed fantasy boek om te lezen, dan kan je ook eens kijken op Bestefantasyboeken.com waar je nog meer goede fantasy boeken kan vinden, met ook een lijst van de beste fantasy boeken series. Je vindt er ook een heel uitgebreide sectie van fantasy boeken voor de jeugd, waarbij de nadruk meer nog ligt op nieuwe fantasy boeken en young adult fantasy.