The Reckoners / De wrekers

7.5
anti superhelden
Auteur: 
Brandon Sanderson
2013-2016
Steelheart

Deze jongvolwassen fantasy serie van Brandon Sanderson wist mij vooral in het eerste boek te boeien. De jonge David sluit zich aan bij de Reckoners (De wrekers in het Nederlands), een ondergrondse organisatie die strijdt tegen de kwaadaardige Epics, tirannieke superhelden die de wereld van de mensen overheersen. David wil vooral de vernietiging van de machtigste van de Epics, de onverslaanbare Steelheart (Staalhart), die verantwoordelijk is voor de dood van zijn vader. Elke Epic heeft een zwakte, de kunst is om die zwakte op het spoor te komen, en dat is net waar David goed in is.

De wrekers is een vlot geschreven serie vol actie en avontuur, gezien vanuit de ogen van een jongen en geschreven voor jongeren, al kunnen volwassenen uiteraard evengoed van de boeken genieten. Andere interessante boeken van Sanderson zijn The Mistborn Trilogy, Elantris en The Way of Kings.

Flaptekst Staalhart

Tien jaar geleden verscheen Calamity aan de hemel en ontwikkelden sommige mensen ineens bijzondere krachten. Deze zogeheten 'Epics' kregen niet alleen een gave, maar ook een onstilbare honger naar macht en destructie. Niemand durft de Epics een strobreed in de weg te leggen. Niemand, behalve de Wrekers. Die geheimzinnige groep heeft al meerdere onverslaanbaar geachte Epics uitgeschakeld. David is vastbesloten de Wrekers op te sporen en ze te overtuigen hun vizier te richten op de wrede Epic Staalhart. Die regeert als een tiran over Newcago en is verantwoordelijk voor de dood van Davids vader. Staalhart staat erom bekend onsterfelijk te zijn, maar David is de enige die Staalhart ooit heeft zien bloeden. En hij zint op wraak.

Flaptekst Steelheart (Engels)

There are no heroes.

Every single person who manifested powers—we call them Epics—turned out to be evil.

Here, in the city once known as Chicago, an extraordinarily powerful Epic declared himself Emperor. Steelheart has the strength of ten men and can control the elements. It is said no bullet can harm him, no sword can split his skin, no explosion can burn him. He is invincible.

It has been ten years. We live our lives as best we can. Nobody fights back . . . nobody but the Reckoners. A shadowy group of ordinary humans who spend their lives studying powerful Epics, finding their weaknesses, then assassinating them.

My name is David Charleston. I’m not one of the Reckoners, but I intend to join them. I have something they need. Something precious, something incredible. Not an object, but an experience. I know his secret.

I’ve seen Steelheart bleed.

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste fantasy boeken jeugd

Met 'The Reckoners / De wrekers' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'The Reckoners / De wrekers' niet het fantasy boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede fantasy boeken en fantasy boeken series. Neem eens een kijkje naar onze top 10 van beste fantasy boeken volwassenen en beste fantasy boeken jeugd. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij andere fantasierijke genres zoals bij de science fiction boeken, horror boeken of onder historische fictie.

Vind je op Besteboeken.be dan nog geen goed fantasy boek om te lezen, dan kan je ook eens kijken op Bestefantasyboeken.com waar je nog meer goede fantasy boeken kan vinden, met ook een lijst van de beste fantasy boeken series. Je vindt er ook een heel uitgebreide sectie van fantasy boeken voor de jeugd, waarbij de nadruk meer nog ligt op nieuwe fantasy boeken en young adult fantasy.