Legend

8.2
Book One of the Drenai Saga
Auteur: 
David Gemmell
1984
Legend - Book One of the Drenai Saga - David Gemmell

Het eerste boek van de Drenai Saga Legend is heroische fantasy van de eerste orde. De overleden Britse auteur David Gemmell leeft zich uit in deze avonturenserie en brengt ons nog eens een echte held, Druss, de Kapitein van de Bijl, die onmenselijk sterk is en met zijn tweezijdige bijl Snaga onbevreesd inhakt op zijn vijanden. Druss is een held van vele legendarische veldslagen en wanneer er ergens een oorlog de kop opsteekt kan hij het niet laten om zijn bijl in de hand te nemen en te vertrekken. Jongensachtige fantasy van de bovenste plank waarin de clichés nu eens niet storend zijn en je je gewoon laat meeslepen in een verhaal van magie, demonen, strijd en kameraadschap. Ook dit soort van fantasy mag er zijn en Gemmell is hierin een echte meester.

Spijtig genoeg niet meer verkrijgbaar in het Nederlands. Andere boeken over Druss zijn The Legend of Deathwalker en The First Chronicles of Druss the Legend. Het eerste deel van een andere gelijkaardige en even geslaagde serie van Gemmell is Troy over de bekende oorlog tussen Grieken en Trojanen.

Flaptekst

The legendary warrior and Captain of the Axe, Druss descends from his mountain seclusion to lead a hopeless fight to defend the Drenai people from the hordes of Nadir barbarians.

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste fantasy boeken - beste fantasy boeken jeugd

Met 'Legend' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'Legend' niet het fantasy boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede fantasy boeken en fantasy boeken series. Neem eens een kijkje naar onze top 10 van beste fantasy boeken volwassenen en beste fantasy boeken jeugd. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij andere fantasierijke genres zoals bij de science fiction boeken, horror boeken of onder historische fictie.

Vind je op Besteboeken.be dan nog geen goed fantasy boek om te lezen, dan kan je ook eens kijken op Bestefantasyboeken.com waar je nog meer goede fantasy boeken kan vinden, met ook een lijst van de beste fantasy boeken series. Je vindt er ook een heel uitgebreide sectie van fantasy boeken voor de jeugd, waarbij de nadruk meer nog ligt op nieuwe fantasy boeken en young adult fantasy.