Het Zwaard van de Waarheid

6.9
De Wetten van de Magie
Auteur: 
Terry Goodkind
1994-2007
Terry Goodkind - Het Zwaard van de Waarheid

Het Zwaard van de Waarheid (in het Engels Wizard's First Rule) is het eerste deel van de fantasyserie De Wetten van de Magie (The Sword Of Truth) van de Amerikaanse auteur Terry Goodkind die in totaal elf delen telt. Het is een erg populaire maar vrij eenvoudig geschreven fantasy boekenreeks. In dit eerste boek maken we kennis met Richard Cypher die de gruwelijke moord op zijn vader onderzoekt. Tijdens zijn zoektocht naar verder sporen redt hij een jonge vrouw, de kanppe Kahlan, van 3 belagers. Kahlan is een Belijdster, een soort tovenares die iedereen die haar aanraakt volledig aan zich kan onderwerpen. Zij komt van Middenland waar de duistere tovenaar Darken Rahl een echte dreiging begint te vormen. Om Rahl te kunnen bestrijden noemt de oude tovenaar Zed, Richards grootvader, hem tot de nieuwe Zoeker en krijgt hij het zwaard van de waarheid als wapen. Wanneer Richard vanuit zijn thuis Westland naar Middenland vertrekt valt hij echter in de handen van een handlangster van Rahl, de kwaadaardige meesteres Denna die Richard door middel van een halsband die hem helse pijnen bezorgt aan zich onderwerpt. Een nachtmerrie waar Richard heel lang in gevangen zal zitten.

De fantasy serie van Goodkind is een mengeling van enerzijds vrij standaard fantasy ontwikkelingen in een eerder eenvoudig uitgetekende wereld en elementen die bijna sadistisch te noemen zijn. Hij weet een verhaal te vertellen en de lezer daardoor te boeien maar je moet wel een beetje te vinden zijn voor zijn stijl van schrijven en zijn voorliefde voor het sadistische. Ik heb vrij veel boeken uit de reeks gelezen op een moment dat ik ziek te bed lag maar heb er toch erg dubbele gevoelens over. Wat ik zeker ook moeilijker vond om te lezen was zijn diabolisering van een bepaald politiek gedachtengoed als het ultieme kwaad in een van de verdere boeken. Dat is ook het moent waarop ik gestopt ben. Voor wie zo'n dingen graag leest heb je in de serie wel tussen Richard en Kahlan zowat de langst uitgesponnen liefdesromance die ik al ben tegengekomen. Een romance die overigens wel op een heel normale manier is beschreven gelukkig. De serie heeft heel veel fans dus ik wil ze hier zeker niet afraden maar ik wou toch enkele opmerkingen meegeven. Voor de liefhebbers is er nu ook een vervolgserie verschenen met 'de boeken van Richard & Kahlan' en met als eerste deel De omen machine, ook verkrijgbaar als ebook.

Flaptekst

Avonturier en minnaar, vluchteling en jager, in elk opzicht een rechtvaardig mens, dit alles is Richard Cypher, de Zoeker. Over hem en zijn geliefde Kahlan gaat dit epos de Wetten van de Magie dat, spannend en aangrijpend tegelijk, over de hele wereld miljoenen aan zich wist te binden. Sinds de verdeling van het land in drie afzonderlijke naties, is Westland vrij gebleven van de smetten van tovenarij. Totdat de ontdekking van het zwaar verminkte stoffelijk overschot van de vader van Richard Zypher het begin inluidt van een nieuw tijdperk, van de vervulling van een eeuwenoude profetie. Nu is de tijd aangebroken om te aanvaarden dat magie in al haar vele vormen onlosmakelijk is verbonden met het lot van het volk van Westland. `Goodkind zal evenals Tolkien het hele land in zijn ban houden. Marion Zimmer Bradley, auteur van Nevelen van Avalon

Waardering: 
Gemiddeld: 6.2 (5 stemmen)

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste fantasy boeken

Met 'Het Zwaard van de Waarheid' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'Het Zwaard van de Waarheid' niet het fantasy boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede fantasy boeken en fantasy boeken series. Neem eens een kijkje naar onze top 10 van beste fantasy boeken volwassenen en beste fantasy boeken jeugd. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij andere fantasierijke genres zoals bij de science fiction boeken, horror boeken of onder historische fictie.

Vind je op Besteboeken.be dan nog geen goed fantasy boek om te lezen, dan kan je ook eens kijken op Bestefantasyboeken.com waar je nog meer goede fantasy boeken kan vinden, met ook een lijst van de beste fantasy boeken series. Je vindt er ook een heel uitgebreide sectie van fantasy boeken voor de jeugd, waarbij de nadruk meer nog ligt op nieuwe fantasy boeken en young adult fantasy.

Reactie toevoegen