Het Bloed van de Keizer

7.4
epische fantasy
Auteur: 
Brian Staveley
2014-2016
Het bloed van de keizer

In Het bloed van de keizer (The Emperor's Blades), een veelbelovend episch fantasy debuut van auteur Brian Staveley, volgen we de avonturen van de 3 kinderen van de keizer van Annoer die vermoord wordt. Ze hebben alledrie elkaar al lang niet meer gezien en leven in heel verschillende omstandigheden. Kaden, de troonopvolger, groeit op in de bergen tussen de monniken, Valyn traint op een eiland om Speerwer te worden, en de zus Adare bleef als enige achter in de keizerlijke hoofdstad. Hun afzonderlijke avonturen zullen hen uiteindelijk bij elkaar brengen en verenigen in hun strijd tegen de onsterfelijke Cestrim die al eeuwenlang hun oorlog tegen de mensen voeren.

In deze trilogie is vooral het eerste deel erg geslaagd al gebruikt Staveley naar mijn mening iets te vaak gelijkaardige verhaallijnen. Het verhaal zou misschien ook beter ingekort zijn geweest. Staveley is een rasschrijver maar zeker in het tweede en derde deel van de serie krijg je al eens het gevoel dat de gebeurtenissen gerekt worden en de plot ondoorzichtig wordt.

Flaptekst

Als de keizer van Annoer wordt vermoord, gaan zijn drie kinderen de strijd aan met de schimmige samenzweerders - en de eeuwenoude vijand - die zijn dood veroorzaakten.

Kaden, de troonopvolger, leeft al jarenlang in een afgelegen bergklooster waar hij de ondoorgrondelijke discipline van de monniken van de God Zonder Gezicht probeert te begrijpen. Als er vervolgens een delegatie arriveert om hem naar huis te begeleiden voor zijn kroning, heeft Kaden net genoeg geleerd om zich te realiseren dat er iets niet pluis is.

Ondertussen worstelt zijn zus Adare, politica en minister van Financiën, met de religieuze orde die verantwoordelijk lijkt te zijn voor de moord op haar vader. Het politieke water is echter troebel, en in haar ijver om het recht te doen zegevieren, zit Adare misschien wel achter de verkeerde man aan.

Hun broer Valyn heeft al moeite om in leven te blijven. Hij wist dat de training van de Speerwers - een groep dodelijke elitekrijgers - moeilijk zou zijn. Maar na een aantal vreemde ongelukken is hij ervan overtuigd dat de moordenaars van zijn vader het op hem en zijn familie hebben voorzien. Hij moet zo snel mogelijk weg om zijn broer te waarschuwen - maar dan moet hij eerst de laatste dodelijke proeve van de Speerwers overleven.

Waardering: 
Gemiddeld: 8 (5 stemmen)

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste fantasy boeken

Met 'Het Bloed van de Keizer' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'Het Bloed van de Keizer' niet het fantasy boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede fantasy boeken en fantasy boeken series. Neem eens een kijkje naar onze top 10 van beste fantasy boeken volwassenen en beste fantasy boeken jeugd. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij andere fantasierijke genres zoals bij de science fiction boeken, horror boeken of onder historische fictie.

Vind je op Besteboeken.be dan nog geen goed fantasy boek om te lezen, dan kan je ook eens kijken op Bestefantasyboeken.com waar je nog meer goede fantasy boeken kan vinden, met ook een lijst van de beste fantasy boeken series. Je vindt er ook een heel uitgebreide sectie van fantasy boeken voor de jeugd, waarbij de nadruk meer nog ligt op nieuwe fantasy boeken en young adult fantasy.

Reactie toevoegen