Harry Potter en de steen der wijzen

8.4
Harry Potter and the Philosopher's Stone
Auteur: 
J.K. Rowling
1997
Beste fantasy reeks jeugd: Harry Potter en de steen der wijzen

Het eerste deel van de Harry Potter serie Harry Potter en de steen der wijzen van de Britse schrijfster J.K. Rowling is het begin van de fantastische avonturen van tovenaarsleerling Harry Potter op de school voor magie Zweinstein. Een verhaal voor jongeren dat vermoed ik nog meer door volwassenen is gelezen. Voor veel mensen is deze reeks het eerste contact geweest met een fantasy boek en daar zijn wel wat redenen voor. Het is vlot geschreven en bevat ontelbare leuk gevonden details. Elk boek vertelt een verhaal op zich en is tegelijk een hoofdstuk in het grotere verhaal van de strijd tussen Harry Potter en zijn vrienden en de kwaadaardige magiër Voldemort. Het succes van de ,serie is voor mij terecht (ik beken dat ik de hele reeks gelezen heb) al zijn er evengoed enkele negatieve puntjes op te merken. Veel boeken, zeker naar het einde toe, komen soms traag op gang en de verhaallijn is niet altijd even boeiend. Toch is de reeks een aanrader, zeker voor kinderen, maar het is evengoed echte ontspanningsliteratuur voor volwassenen. Een boekenreeks die een mooi cadeau kan zijn voor iemand die ze nog niet heeft gelezen.

Nieuw verschenen in het Nederlands, naast de klassieke zevendelige reeks, is Harry Potter en Het Vervloekte Kind.

Flaptekst

Harry Potter is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn saaie en hardvochtige oom en tante woont, in de bezemkast onder de trap. Op een dag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem. En daarna nog een, en nog een. De brieven veranderen Harry's hele leven: hij wordt gered door een woeste figuur op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn verongelukte ouders waren. Met een speciale trein die vertrekt van Perron 9 3/4 belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. En uiteindelijk moet Harry het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar.

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste fantasy boeken jeugd

Met 'Harry Potter en de steen der wijzen' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'Harry Potter en de steen der wijzen' niet het fantasy boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede fantasy boeken en fantasy boeken series. Neem eens een kijkje naar onze top 10 van beste fantasy boeken volwassenen en beste fantasy boeken jeugd. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij andere fantasierijke genres zoals bij de science fiction boeken, horror boeken of onder historische fictie.

Vind je op Besteboeken.be dan nog geen goed fantasy boek om te lezen, dan kan je ook eens kijken op Bestefantasyboeken.com waar je nog meer goede fantasy boeken kan vinden, met ook een lijst van de beste fantasy boeken series. Je vindt er ook een heel uitgebreide sectie van fantasy boeken voor de jeugd, waarbij de nadruk meer nog ligt op nieuwe fantasy boeken en young adult fantasy.