De Talisman

7.7
The Talisman
Auteur: 
Stephen King
1984
De Talisman - Stephen King

De Talisman is een minder gekend fantasy boek van de bekende horrorschrijver Stephen King dat hij schreef in samenwerking met de auteur Peter Straub. Het is fantasy die zich afspeelt in onze huidige tijd maar waarbij er een parallel universum vol fantasie en magie bestaat, genaamd de Territoria. De twaalfjarige Jack Sawyer vertrekt in New Hampshire in de Verenigde Staten op een zoektocht naar een kristal 'de Talisman' om zijn moeder te redden die stervende is en leidt aan kanker. Zijn tocht leidt hem afwisselend door Amerika en door de Territoria. Personages uit de Territoria hebben daarbij altijd een tegenhanger in onze eigen wereld en zijn in staat om te 'flippen', dat wil zeggen over te schakelen naar hun personage hier en omgekeerd. Op zijn tocht wordt Jack door verschillende mensen en magische wezens bijgestaan, waaronder de weerwolven uit de Territoria. Met name 1 van hen, Wolf genaamd, wordt de reisgezel van Jack. Uiteindelijk zal Jack de confrontatie moeten aangaan met zijn oom Morgan Sloan, de vroegere zakenpartner van Jacks overleden vader, die ook de Talisman in handen wil krijgen om zo te heersen over de Territoria.

Alhoewel De Talisman over een twaalfjarige jongen gaat is het geen boek dat per se geschikt is voor erg jonge lezers. Het is eigenlijk fantasy voor volwassenen. Stephen King is geen typische fantasy schrijver maar De Talisman kan zeker wedijveren met veel andere boeken in het genre en is een aanrader voor liefhebbers van fantasy. Er is ook een vervolg op De Talisman verschenen Zwart Huis.
Een ander fantasy boek van Stephen King is het zo mogelijk nog betere De beproeving (in het Engels The Stand).

Flaptekst

Op een dag staat de twaalfjarige Jack Sawyer aan de kust langs de grijze Atlantische oceaan. Zijn vader is er niet meer, zijn moeder ligt op sterven en de wereld lijkt zinloos. Maar alles verandert als Jack besluit op reis te gaan, op zoek naar de Talisman waarmee hij zijn stervende moeder kan redden. Er volgt een opwindende en inspirerende tocht dwars door Amerika en door de geheimzinnige, parallelle wereld van de Territoria.

DE TALISMAN is een fenomenaal, episch verhaal over trouw, bewustwording, angst en mysterie. Jack ontmoet onderweg onschuldigen en monsters, trotseert gevaren en ontdekt diepe waarheden. Laat de queeste beginnen...

'Een klassieker, zeldzaam en verbijsterend, een tocht die de grootste avonturenverhalen ooit verteld weet te evenaren.' New York Daily News

Kopen

logo bol.comDe talisman ster voordelig NL PB €10   logo bol.comebook NL E-BOOK €10
logo bol.comThe Talisman EN PB <€15   logo bol.comebook EN E-BOOK €10

Meer informatie: website Stephen king - Stephen King (Bol.com) - Stephen King (Wikipedia)The Talisman (Wikipedia - Engels)

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste fantasy boeken

Met 'De Talisman' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'De Talisman' niet het fantasy boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede fantasy boeken en fantasy boeken series. Neem eens een kijkje naar onze top 10 van beste fantasy boeken volwassenen en beste fantasy boeken jeugd. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij andere fantasierijke genres zoals bij de science fiction boeken, horror boeken of onder historische fictie.

Vind je op Besteboeken.be dan nog geen goed fantasy boek om te lezen, dan kan je ook eens kijken op Bestefantasyboeken.com waar je nog meer goede fantasy boeken kan vinden, met ook een lijst van de beste fantasy boeken series. Je vindt er ook een heel uitgebreide sectie van fantasy boeken voor de jeugd, waarbij de nadruk meer nog ligt op nieuwe fantasy boeken en young adult fantasy.