De macht van het zwaard / The Blade Itself

8.5
De eerste wet trilogie
Auteur: 
Joe Abercrombie
2006-2008
De macht van het zwaard

De Eerste Wet (eerste deel De macht van het zwaard) is de meest bekende en gewaardeerde boekenreeks van Joe Abercrombie maar naar mijn bescheiden mening niet de beste. We vinden hier alle typische elementen van een vrij doorsnee fantasy universum die vlot gebracht zijn en lekker doorlezen maar die niet de echte rauwheid en zwarte humor bevatten van de betere Abercrombie boeken, al gaat hij met het personage Sand dan Glokta, een kreupele inquisiteur, wel al in die richting. Logen Negenvinger, de Bloedige Negen, doet hier ook al zijn opwachting maar krijgt pas later in het werk van Abercrombie zijn epische en echt demonische vorm. Wat je wel hebt in het boek is een queeste die boeiend genoeg is, de avonturen van inquisiteur Sand dan Glokta, de oorlog tussen de Unie en de Noordermannen die interessant is om te lezen en tenslotte de ontwikkeling van de geschiedenis van de magie en de magiërs binnen de wereld van het boek die ook zijn merites heeft, maar voor mij het zwakste element is in het boek.

Andere boeken binnen hetzelfde universum zijn het erg goede The Heroes, Red Country en Best Served Cold (alle 3 samen gebundeld in The Great Leveller). Een heel nieuwe en voor mij nog betere trilogie van Abercrombie start met Half a King.

Er is ondertussen in het Engels een vervolg op de trilogie verschenen A Little Hatred, dat zich afspeelt na de gebeurtenissen in De macht van het zwaard en dat heel nieuwe personages introduceert. Voorlopig nog niet in het Nederlands beschikbaar bij mijn weten.

Flaptekst

Voor fans van Game of Thrones! Dit is het verhaal van de beruchte Logen Negenvinger, de Held van de Unie, aan wiens geluk eindelijk een einde lijkt te komen. Hij verlangt naar rust, maar moet in plaats daarvan voortdurend vechten voor zijn leven. Het is ook het verhaal van de eens machtige zwaardmeester Glokta, nu martelaar voor de Inquisitie en voor niets meer bang. En van Bayaz, een kale oude man die de Eerste van Magiërs zou kunnen zijn. Het enige wat er met zekerheid over hem gezegd kan worden, is dat hij het leven van Logen, Jezal en Glokta knap lastig gaat maken.Bloedige samenzweringen worden gesmeed, oude vetes worden uitgevochten en de scheidslijn tussen held en schurk is nog nooit zo vaag geweest... Welkom in de wereld van De Eerste Wet!

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste fantasy boeken

Met 'De macht van het zwaard / The Blade Itself' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'De macht van het zwaard / The Blade Itself' niet het fantasy boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede fantasy boeken en fantasy boeken series. Neem eens een kijkje naar onze top 10 van beste fantasy boeken volwassenen en beste fantasy boeken jeugd. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij andere fantasierijke genres zoals bij de science fiction boeken, horror boeken of onder historische fictie.

Vind je op Besteboeken.be dan nog geen goed fantasy boek om te lezen, dan kan je ook eens kijken op Bestefantasyboeken.com waar je nog meer goede fantasy boeken kan vinden, met ook een lijst van de beste fantasy boeken series. Je vindt er ook een heel uitgebreide sectie van fantasy boeken voor de jeugd, waarbij de nadruk meer nog ligt op nieuwe fantasy boeken en young adult fantasy.