De linkerhand van God

8.4
Left Hand of God
Auteur: 
Paul Hoffman
2010-2013
De linkerhand van God - Paul Hoffman

Left Hand of God (in het Nederlands De linkerhand van God) is het eerste deel van een trilogie van de Amerikaanse auteur Paul Hoffman waarin de jonge held Cale ontsnapt uit de militaire trainingsplaats van de fanatiek gelovige Verlossers waar pijn en angst worden gebruikt om jonge kinderen om te trainen in meedogenloze soldaten om te gaan vechten tegen de Antagonisten, de vijanden van de Verlossers. Al gauw blijkt dat Cale, een meestervechter, veel belangrijker is voor de Verlossers dan hij zelf beseft. Naar mijn bescheiden mening is het boek een beetje een mix tussen eerder typische jongerenfantasy door de relatieve eenvoud van de plot en de manier waarop de amoureuze perikelen van de jonge held Cale worden verteld, en fantasy die meer voor volwassenen bestemd is door de wreedheid van de wereld die het verhaal beschrijft. Dit is iets wat je overigens wel meer merkt bij de wat recentere fantasy. Voor mij duidt het op een manco. Het is nu eenmaal makkelijker een plot op het niveau van jongeren te schrijven dan op het niveau van volwassenen. Toch vond ik het een leuk boek om te lezen en geef ik het dan ook een vrij hoge score, ondanks het feit dat ik dus wat dubbele gevoelens heb. De wereld die wordt beschreven is niet de meest fantasierijke maar het verhaal is wel goed geschreven en de plot houdt je in de ban. Het karakter van het hoofdpersonage Cale is ook interessant uitgewerkt en dit houdt voor mij het boek overeind. In tegenstelling tot wat je op de flap leest, over de 'indrukwekkende' Cale en de 'held der helden' is hij zeker niet de typische fantasy held. Er is een breekbaarheid en onschuld aan zijn personage die hem veel interessanter maakt dan de meeste typische fantasy personages en die voor mij, naast de actievolle plot, De linkerhand van God tot een boek maken dat de moeite is om te lezen. Ik heb momenteel het eerste deel uitgelezen en ben zeker van plan om ook het volgende deel Het Lied van de Verlossers te gaan lezen.

Flaptekst

Zijn naam is Cale. Het stond geschreven in de Geschriften dat hij zou komen. Hij is de Linkerhand van God... de laatste Verlosser... de engel des doods. Ze zeggen dat hij de wereld kan vernietigen.

De Linkerhand van God is het eerste deel van een trilogie die draait om het leven van een jonge held, de indrukwekkende Cale. Hij is de held der helden. Een held die niet opgaat in zijn omgeving en klaarstaat voor hét moment in de tijd en voor één enkel doel. Cale is geboren met een gave in een wereld vol geheimen, mysterie, vriendschap en verraad. De Linkerhand van God is fantasy op haar best: een gevaarlijke queeste, vreemde volken, een onmogelijke liefde, magie, actie en avontuur, met vaart verteld tegen een decor van een angstaanjagende wereld.

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste fantasy boeken - beste fantasy boeken jeugd

Met 'De linkerhand van God' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'De linkerhand van God' niet het fantasy boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede fantasy boeken en fantasy boeken series. Neem eens een kijkje naar onze top 10 van beste fantasy boeken volwassenen en beste fantasy boeken jeugd. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij andere fantasierijke genres zoals bij de science fiction boeken, horror boeken of onder historische fictie.

Vind je op Besteboeken.be dan nog geen goed fantasy boek om te lezen, dan kan je ook eens kijken op Bestefantasyboeken.com waar je nog meer goede fantasy boeken kan vinden, met ook een lijst van de beste fantasy boeken series. Je vindt er ook een heel uitgebreide sectie van fantasy boeken voor de jeugd, waarbij de nadruk meer nog ligt op nieuwe fantasy boeken en young adult fantasy.