De leugens van Locke Lamora

7.8
eerste boek van De Kronieken van Locke Lamora
Auteur: 
Scott Lynch
2006-2013
De leugens van Locke Lamora

De Kronieken van Locke Lamora van Scott Lynch, origineel The Gentleman Bastard, vertelt het relaas van kornuit en meesterdief Lock Lamora en zijn avonturen in de stad Camorr. Eerst als wees en een hulpje van de dievenmaker van Camorr, wordt hij door deze doorverkocht aan de Blinde Priester in de tempel van Perelandro omdat hij onhandelbaar is en de dood van andere diefjes veroorzaakt. Bij deze priester, ook bekend onder de naam ‘Ketting’, ontwikkel hij zijn dievenkunsten nog verder en hij begint hij zich samen met andere leerlingen te wagen aan nog grotere oplichterijen.

Een erg genietbare reeks. Geen echte uitschieter wat mij betreft maar toch zeker een aanrader voor wie van fantasy houdt. Bij mijn weten is enkel het eerste deel in het Nederlands verschenen (en niet meer verkrijgbaar) dus het is aan te raden de boeken in het Engels te beginnen lezen. Er zijn momenteel 4 delen verschenen van deze reeks die in totaal 7 delen moet gaat tellen.

Flaptekst

Locke Lamora, dief en levensgenieter, is de leider van het kleinste dievengilde van Camorr, in dienst van Capa Barsavi, het criminele meesterbrein dat de stad regeert. Hij is een van de slechtste zwaardvechters van het land, maar zijn messcherpe verstand en vlotte babbel redden hem uit elke onaangename situatie. Samen met zijn bende medezwendelaars leidt hij een aangenaam bestaan in Camorr en wordt hij wijd en zijd gevreesd als de Doorn van Camorr.

Dan verschijnt de Grijze Koning op het toneel. Niemand weet wie hij is maar hij bedreigt de macht van Capa. Al snel beginnen er doden te vallen en dreigt een oorlog tussen de Grijze Koning en Capa. Locke krijgt een voorstel dat hem in een heel lastig parket brengt, terwijl hij juist van plan is de meest gewaagde zwendel uit zijn carrière uit te voeren.

“Locke Lamora is een tot de verbeelding sprekende held en Camorr een fascinerende en prachtig gedetailleerde setting, een stad die Lankhmar, Amber en Viriconium naar de kroon steekt. Ik kijk er naar uit om hem nog vele malen te bezoeken.” George R. R. Martin

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste fantasy boeken

Met 'De leugens van Locke Lamora' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'De leugens van Locke Lamora' niet het fantasy boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede fantasy boeken en fantasy boeken series. Neem eens een kijkje naar onze top 10 van beste fantasy boeken volwassenen en beste fantasy boeken jeugd. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij andere fantasierijke genres zoals bij de science fiction boeken, horror boeken of onder historische fictie.

Vind je op Besteboeken.be dan nog geen goed fantasy boek om te lezen, dan kan je ook eens kijken op Bestefantasyboeken.com waar je nog meer goede fantasy boeken kan vinden, met ook een lijst van de beste fantasy boeken series. Je vindt er ook een heel uitgebreide sectie van fantasy boeken voor de jeugd, waarbij de nadruk meer nog ligt op nieuwe fantasy boeken en young adult fantasy.