De Getekende / The Painted Man

8.2
The Demon Cycle
Auteur: 
Peter V. Brett
2008-2017
De Getekende

De Getekende (The Painted Man) van Peter V. Brett is jongerenfantasy die ook zeker volwassenen kan aanspreken. Het vertelt het verhaal van de elfjarige Arlen en zijn strijd tegen de demonen die de mensheid belagen tijdens de nacht. Hij zal bij die strijd de hulp krijgen van de jongleur en muzikant Rojer en de kruidengeneester Leesha.

Het verhaal mag dan misschien niet zo origineel zijn maar het is vlot geschreven op een manier die je meesleept en die de wereld waarin het verhaal zich afspeelt meer en meer echt maakt. De nadruk ligt op avontuur en actie waarbij de beschrijvingen van het geweld tussen demonen en mensen soms vrij gruwelijk kunnen zijn en uitgesproken. Toch zal het jongeren erg aanspreken denk ik.

De serie zal uiteindelijk uit vijf boeken bestaan waarvan er tot nu vier in het Engels verschenen. In het Nederlands verscheen enkel deel 1 De Getekende.

Flaptekst De Getekende

De elfjarige Arlen woont met zijn ouders op een kleine boerderij, een halve dag rijden van het afgelegen dorpje Tibbet's Brook. Elke avond als het donker wordt rijst er een vreemde mist op, die nachtmerries met zich meebrengt. Ieder die het donker trotseert staat een gruwelijke dood te wachten. Want in de mist leven demonen die niet met wapens te bestrijden zijn. Er zit niets anders op dan je 's nachts te verschuilen achter magische formules en hopen dat ze houden tot de zon opkomt. Als Arlens leven uiteenvalt door de demonenpest, ziet hij dat het vooral de angst is die de mensen in hun grip houdt meer nog dan de demonen in de mist. Hij trekt de wereld in, vastberaden om de mensheid te bevrijden

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste fantasy boeken - beste fantasy boeken jeugd

Met 'De Getekende / The Painted Man' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'De Getekende / The Painted Man' niet het fantasy boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede fantasy boeken en fantasy boeken series. Neem eens een kijkje naar onze top 10 van beste fantasy boeken volwassenen en beste fantasy boeken jeugd. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij andere fantasierijke genres zoals bij de science fiction boeken, horror boeken of onder historische fictie.

Vind je op Besteboeken.be dan nog geen goed fantasy boek om te lezen, dan kan je ook eens kijken op Bestefantasyboeken.com waar je nog meer goede fantasy boeken kan vinden, met ook een lijst van de beste fantasy boeken series. Je vindt er ook een heel uitgebreide sectie van fantasy boeken voor de jeugd, waarbij de nadruk meer nog ligt op nieuwe fantasy boeken en young adult fantasy.