Leerling en meester

7.3
De boeken van de zieners
Auteur: 
Robin Hobb
1995-1997
De boeken van de zieners - Robin Hobb

De boeken van de Zieners (eerste deel Leerling en meester) was een oorspronkelijk driedelige fantasy reeks van Robin Hobb (in het Engels The Farseer Trilogy). In de boeken wordt Fitz, de bastaardzoon van prins Chevalric, opgeleid tot sluipmoordenaar. Daarnaast blijkt hij ook nog over het Vermogen te beschikken, een magische kracht. het is een klassieke fantasy reeks die veel succes had en nog heeft maar die mij persoonlijk minder aanspreekt, vandaar de relatief lage score. Het grootste probleem heb ik met de schrijfstijl van Hobb die ik wat te eenvoudig vind en de plot die naar mijn gevoel iets te eenvoudig is en waarin naar mijn gevoel de steeds weer foute beslissingen die Fitz neemt op de duur storend worden. Een al bij al vrij goede fantasy reeks die de doorsnee fantasy lezer zeker zal weten te bekoren.

Flaptekst

Sinds mensenheugenis wordt het koninkrijk van de Zes Hertogdommen bestuurd door het koningsgeslacht der Zieners. Een nieuwkomer aan het hof, de bastaard Fitz, die onder meer beschikt over de magische gave van Het Vermogen, blijkt een regelrechte bedreiging voor de troon.Op zesjarige leeftijd wordt Fitz, de bastaardzoon van prins Chevalric, door zijn tijdelijke opvoeder afgeleverd bij de poort van de Hertenhorst, de residentie van de heersende Zienerkoning Vlijm. Hoewel hij van alle kanten scheef wordt aangekeken, krijgt Fitz vanaf dat moment een koninklijke opvoeding. Meester Hod leert hem met wapens omgaan, de oude stalmeester Burrich is een en al vriendelijkheid, tot hij ontdekt dat Fitz over de gave van De Wijsheid beschikt, het vermogen in de geest van een dier te treden. Burrich is woedend, maar ook ontzet: Wil je het koninklijk bloed in jou verkwanselen voor de bloeddorst van een jachthond? En dan is hij er nog, de zonderlinge Chade, halve magiër en adviseur des konings, hij brengt Fitz de nobele kunst van de sluipmoord bij...

Waardering: 
Gemiddeld: 7.8 (12 stemmen)

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste fantasy boeken - beste fantasy boeken jeugd

Met 'Leerling en meester' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'Leerling en meester' niet het fantasy boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede fantasy boeken en fantasy boeken series. Neem eens een kijkje naar onze top 10 van beste fantasy boeken volwassenen en beste fantasy boeken jeugd. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij andere fantasierijke genres zoals bij de science fiction boeken, horror boeken of onder historische fictie.

Vind je op Besteboeken.be dan nog geen goed fantasy boek om te lezen, dan kan je ook eens kijken op Bestefantasyboeken.com waar je nog meer goede fantasy boeken kan vinden, met ook een lijst van de beste fantasy boeken series. Je vindt er ook een heel uitgebreide sectie van fantasy boeken voor de jeugd, waarbij de nadruk meer nog ligt op nieuwe fantasy boeken en young adult fantasy.

Reacties

De coverplaat en de link verwijzen niet naar het boek, maar naar het stripverhaal.

Reactie toevoegen