Amerikaanse goden

8.1
American Gods
Auteur: 
Neil Gaiman
2001
Amerikaanse goden - Neil Gaiman

American Gods, Amerikaanse goden in het Nederlands, van de Britse auteur Neil Gaiman is een fantasy boek dat zich afspeelt in het hedendaagse Amerika. Zoals de titel al aangeeft is het een Amerika dat krioelt van de goden, oude en nieuwe. Shadow is het hoofdpersonage dat na de dood van zijn grote liefde Laura in dienst komt van de enigmatische Mr. Wednesday die zal blijken Odin te zijn. Ondertussen dreigt er een oorlog tussen de goden en Shadow en Mr. Wednesday zijn op weg daar naartoe.

Geen slecht boek van Neil Gaiman en zeker origineel, maar ik zelf had er op basis van de flaptekst meer van verwacht. De goden in het boek zijn voor mij minder sprekend dan had gekund, al blijft het boek wel een aanrader. Een andersoortige fantasy. Andere boeken van Gaiman zijn The Graveyard Book en Stardust.

Flaptekst

Na drie jaar in de gevangenis kijkt Shadow uit naar de hereniging met Laura, zijn grote liefde. Maar vlak voor hun weerzien komt Laura om bij een auto-ongeluk. Shadow heeft nu niets meer om voor te leven en op goed geluk accepteert hij een baan van de raadselachtige Mr. Wednesday, die meer over hem lijkt te weten dan hijzelf. Ze maken een roadtrip door Amerika, waarbij Shadow tal van excentrieke figuren ontmoet, met wie hij op mysterieuze wijze verbonden blijkt. Shadow komt erachter dat iedereen geheimen heeft, zelfs zijn Laura. Hij ontdekt ook dat de alledaagse realiteit niet de enige werkelijkheid is, of zelfs maar de belangrijkste. Er dreigt een oorlog om de ziel van Amerika, een oorlog waarin dromen, legenden en mythen een grote rol spelen. En Shadow zit er middenin. 

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste fantasy boeken

Met 'Amerikaanse goden' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'Amerikaanse goden' niet het fantasy boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede fantasy boeken en fantasy boeken series. Neem eens een kijkje naar onze top 10 van beste fantasy boeken volwassenen en beste fantasy boeken jeugd. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij andere fantasierijke genres zoals bij de science fiction boeken, horror boeken of onder historische fictie.

Vind je op Besteboeken.be dan nog geen goed fantasy boek om te lezen, dan kan je ook eens kijken op Bestefantasyboeken.com waar je nog meer goede fantasy boeken kan vinden, met ook een lijst van de beste fantasy boeken series. Je vindt er ook een heel uitgebreide sectie van fantasy boeken voor de jeugd, waarbij de nadruk meer nog ligt op nieuwe fantasy boeken en young adult fantasy.