Abarat

6.5
een fantasywereld voor kinderen
Auteur: 
Clive Barker
2002
Abarat deel 1

Abarat is een fantasyverhaal van Clive Barker voor jongeren dat vlot voorbij leest. De zeggingskracht zal jongeren (en kinderen) aanspreken, de relatieve eenvoud van de plot is iets te simpel voor volwassenen.

Wanneer ik het boek zou quoteren als jongerenboek zou de score hoger liggen maar als volwassene greep het boek me nauwelijks aan en stoorde ik me aan het gemak waarmee alles zich ontrolde zonder veel opbouw van de spanning of duiding. Als jongere zou het me veel meer hebben aangesproken denk ik.

Bij het boek hoort ook een website: www.thebooksofabarat.com. De hardcover editie bevat illustraties van Barker die aan het Expressionisme doen denken en vrij geslaagd zijn.

Flaptekst

Candy Quackenbush onderneemt een geweldige reis die haar saaie bestaan voor altijd verandert. Het lot keilt haar over de magische drempel van een vergeten wereld. Van een veld in Minnesota duikt ze de enorme zee van Izabella in!

Vanaf dat moment wordt ze meegesleept naar de vijfentwintig eilanden van de Abarat, een wereld die anders is dan alles wat ze ooit heeft gezien... of toch niet?

Candy krijgt te maken met toverij, mysteries en fantastische wezens - vrienden en vijanden. En onderwijl probeert ze te begrijpen waarom ze naar deze plek is gekomen en waarom de boosaardige Kristoffel Kadaver zo zijn best doet om haar op te sporen.

Rijk, wild en onvoorspelbaar - soms tragisch, dan weer humoristisch, Abarat is een verhaal dat de verbeelding verovert, een eindeloos doek dat bij elk bezoek nieuwe wonderen openbaart.

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste fantasy boeken jeugd

Met 'Abarat' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'Abarat' niet het fantasy boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede fantasy boeken en fantasy boeken series. Neem eens een kijkje naar onze top 10 van beste fantasy boeken volwassenen en beste fantasy boeken jeugd. Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen bij andere fantasierijke genres zoals bij de science fiction boeken, horror boeken of onder historische fictie.

Vind je op Besteboeken.be dan nog geen goed fantasy boek om te lezen, dan kan je ook eens kijken op Bestefantasyboeken.com waar je nog meer goede fantasy boeken kan vinden, met ook een lijst van de beste fantasy boeken series. Je vindt er ook een heel uitgebreide sectie van fantasy boeken voor de jeugd, waarbij de nadruk meer nog ligt op nieuwe fantasy boeken en young adult fantasy.