The Godfather

8.3
het ultieme maffia boek
Auteur: 
Mario Puzo
1972
The Godfather

De Godfather van Mario Puzo is het grandioze maffia epos van 1972 waarin de figuur van peetvader Vito Corleone centraal staat. Het verhaal speelt zich af op een moment waarop er onrust heerst bij de vijf families van de georganiseerde misdaad in New York. Verschillende van de dons van die families willen beginnen met de verkoop van drugs maar peetvader Vito Corleone weigert hiervoor de bescherming te bieden die hij kan regelen via de vele rechters en politiemensen waarop hij invloed kan uitoefenen. Als de andere families er lucht van krijgen dat de oudste zoon van de peetvader Sonny de deal wel genegen is loopt plots het leven van diens vader gevaar. Als plots een nieuwe maffia oorlog uitbarst zal blijken dat een andere zoon, Michael Corleone, die tot dan toe niets met de zaken van zijn familie wilde te maken hebben, een grote rol zal spelen.

Een echte klassieker voor iedereen die van misdaad romans houdt en met een iets minder gesofisticeerd karakter dan de overbekende Godfather film van francis Ford Coppola, al is dat misschien wel waarheidsgetrouwer. Andere boeken van Puzo die ook vertaald zijn zijn De Siciliaan en De Laatste Don.

Flaptekst

De Godfather draait om Don Vito Corleone, de man die sinds de boeken van Mario Puzo en de beroemde Godfather films symbool staat voor de Italiaanse maffia. In De Godfather probeert Don Vito wanhopig de georganiseerde misdaad onder zijn gezag te krijgen- Zijn gezin raakt echter gevaarlijk verwikkeld in de situatie… De Godfather is een kristalheldere tragedie van de Siciliaanse maffia. Een geniale klassieker waarvan wereldwijd al ruim 16 miljoen zijn verkocht.

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste spannende boeken - beste misdaad boeken

Met 'The Godfather' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'The Godfather' niet het spannende boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede spannende boeken. Neem eens een kijkje naar onze lijst van beste spannende boeken.

Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen op SpannendeBoeken.com waar je bijvoorbeeld lijsten vindt van de beste thrillers van 2018 en de beste thrillers ooit. Kijk hier voor de best verkochte thrillers van de afgelopen maand.