Misery

7.9
de nachtmerrie van een schrijver
Auteur: 
Stephen King
1987
Misery - Stephen King

Misery is een bekende thriller van veelschrijver Stephen King die ook verfilmd is geworden. Het vertelt van Paul Sheldon, een schrijver die vooral bekend is van zijn populaire boekenserie, Misery. In het laatste boek uit die serie laat hij hoofdpersonage Misery op haar kraambed sterven. Als hij onderweg is met zijn auto breekt er een sneeuwstorm uit, waardoor Sheldon een ongeluk krijgt. Hij raakt zwaar gewond, wordt door een forse vrouw uit zijn autowrak gered en wordt door haar goed verzorgd. Annie is verpleegster geweest en weet daarom goed hoe een gewonde te verzorgen. Annie is een fan van de Misery boeken en vraagt Sheldon of ze zijn manuscript mag lezen. Als Annie leest dat haar geliefde Misery komt te overlijden wordt ze woedend en verplicht ze Sheldon om een alternatief boek te schrijven waarin Misery blijft leven. Al gauw blijkt dat Sheldon de gevangene is van Annie en dat die laatste niet terugdeinst voor marteling als hij niet precies doet wat zij wil. Dat is het begin van een kat en muis spel tussen de schrijver en zijn bewaakster.

Misery is een erg spannend boek en een psychologische thriller van formaat. Alle actie speelt zich bijna allemaal af in een kleine ruimte wat voor een beklemmende sfeer zorgt. King is vooral bekend van zijn horror boeken. Ben je daar in geïnteresseerd dan zijn bijvoorbeeld The Stand en It echte aanraders.

Flaptekst

De nachtmerrie van iedere schrijver! Paul Sheldon wordt op een afgelegen boerderij gegijzeld door de zonderlinge Annie Wilkes, een fan van zijn boeken. Maar Annie kan niet accepteren dat Misery, haar geliefde romanpersonage, is vermoord door haar schepper. 
Annie dwingt Paul zijn heldin weer tot leven te brengen. Paul heeft, gekluisterd aan zijn rolstoel, geen keus. Maar schrijvers beschikken ook over wapens...

Regisseur Rob Reiner maakte van Misery een bloedstollende film met James Caan als Paul Sheldon en Kathy Bates als Annie Wilkes in de hoofdrollen.

Kopen

logo bol.comMisery - Engelstalige paperback EN PB €10   logo bol.comebook ster voordelig EN E-BOOK <€10

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste spannende boeken - beste thrillers

Met 'Misery' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'Misery' niet het spannende boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede spannende boeken. Neem eens een kijkje naar onze lijst van beste spannende boeken.

Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen op SpannendeBoeken.com waar je bijvoorbeeld lijsten vindt van de beste thrillers van 2018 en de beste thrillers ooit. Kijk hier voor de best verkochte thrillers van de afgelopen maand.