Marathon Man

7.8
een goede thriller
Auteur: 
William Goldman
1974
Marathon Man - William Goldman

Marathon Man is het meest succesvolle boek van de Amerikaanse schrijver William Goldman dat vooral bekend is door de verfilming met Dustin Hoffman en de iconische folterscenes  van de Nazi tandarts uit het boek. Los van het boek is het ook gewoon een goede spionage en samenzweringsthriller met een strak tempo en een eigen manier van vertellen. In het boek wordt de Joodse Thomas Babington "Babe" Levy achtervolgd en gefolterd door de Duitse tandarts uit Auschwitz Dr. Christian Szell en zijn trawanten omdat zij geloven dat de broer van Levy hem op de hoogte heeft gebracht van de diamanten die zij vanuit Paraguay naar Amerika willen smokkelen. Een spannende thriller dus waaruit vooral de martelscenes met de tandartsboor zullen bijblijven.

Flaptekst

One of the most memorably harrowing encounters between a villain and victim is in Goldman's suspense masterpiece "Marathon Man". A seminal thriller of the 20th century, the bestseller will enthrall a whole new generation of readers in the 21st.

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste spannende boeken - beste thrillers

Met 'Marathon Man' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'Marathon Man' niet het spannende boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede spannende boeken. Neem eens een kijkje naar onze lijst van beste spannende boeken.

Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen op SpannendeBoeken.com waar je bijvoorbeeld lijsten vindt van de beste thrillers van 2018 en de beste thrillers ooit. Kijk hier voor de best verkochte thrillers van de afgelopen maand.