Moord in de Oriënt Expres

8.2
een avontuur van Hercule Poirot
Auteur: 
Agatha Christie
1934
Moord in de Oriënt Expres - Agatha Christie

Moord in de Oriënt Expres van de bekende Britse schrijfster Agatha Christie is een van de beste Hercule Poirot boeken die ze geschreven heeft en ook het meest verfilmde. Het boek is een klassieke whodunit waarin de Belgische detective met de opvallende snor ditmaal een moord moet onderzoeken op de befaamde trein de Oriënt Expres. Slachtoffer van dienst is ditmaal ene Mr. Ratchett die vooraf al tegen Poirot zijn angst uitsprak om te worden vermoord. Poirot vond de man echter niet sympathiek overkomen, maar nu hij dood is voelt de detective met de specifieke maniertjes toch dat het zijn plicht is de moord te onderzoeken. Al vlug blijkt dat Mr. Ratchett niet was wie hij aangaf te zijn, en dat het onderzoek erg ingewikkeld kan worden.

Andere aanraders van Agatha Christie zijn haar eerste boek En toen waren er nog maar... (zonder Poirot), en Hercule Poirot klassiekers zoals Brief van een dode, De moord op Roger Ackroyd en De moordenaar waagt een gok.

Flaptekst

Als Hercule Poirot vanuit Istanbul met de Oriënt-Expres naar Engeland terugkeert, verwacht hij een rustige reis. Maar rond middernacht strandt de trein in de sneeuw en de volgende ochtend blijkt één van de passagiers op een gruwelijke manier te zijn vermoord. Poirot vindt bij het ondervragen van zijn medepassagiers zo veel tegenstrijdige aanwijzingen, dat hij al gauw vermoedt dat dit de meest wonderlijke moordzaak uit zijn carrière zal worden.

Meer gelijkaardige boeken aanraders in beste spannende boeken - beste detective boeken

Met 'Moord in de Oriënt Expres' nog niet gevonden wat je zocht?

Is 'Moord in de Oriënt Expres' niet het spannende boek dat je zocht? Op BesteBoeken.be staan nog veel meer goede spannende boeken. Neem eens een kijkje naar onze lijst van beste spannende boeken.

Vind je daar nog niet je gading, dan kan je ook eens een kijkje nemen op SpannendeBoeken.com waar je bijvoorbeeld lijsten vindt van de beste thrillers van 2018 en de beste thrillers ooit. Kijk hier voor de best verkochte thrillers van de afgelopen maand.